RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klubbhistorisk helt unik

Sist oppdatert:
Freddy dos Santos topper nå fire av de mest prestisjefulle klubboversiktene.

Etter lørdagens kamp mot Viking topper nå Freddy dos Santos fire av de mest prestisjefulle klubboversiktene og er blant topp 10 på samtlige VIF-historiske statistikker. I sin ellevte og siste sesong i Vålerenga gikk han etter første seriekamp også til topps på lista over spillere med flest obligatoriske kamper. Noe lignende har ingen andre Vålerengaspillere vært i nærheten av i klubbens snart 100-årige historie. Han er også blitt en av de mest populære spillerne gjennom tidene med sitt VIF-engasjement også uten fotballbanen, bla. i prosjektet ”Vålerenga mot rasisme”.

Rekordene

Freddy topper etter Vikingkampen følgende fire klubbstatistikker:

- Flest obligatoriske kamper (nå 300) flest toppseriekamper (nå 201), flest seriemedaljer (nå 4) og flest medaljer (nå 6).

- Når det gjelder medaljestatistikken kan den deles opp i flere kategorier:

- Flest seriemedaljer: 1. Freddy dos Santos, Morten Berre og Vidar Davidsen 4.

- Flest medaljer (ikke medregnet NM-tap): 1. Freddy dos Santos 6. 2. Morten Berre og Vidar Davidsen 5.

- Flest mesterskap: 1. Vidar Davidsen, Tor Brevik og Tom R. Jacobsen 4 (3 serie og 1 NM.) 4. Freddy dos Santos 3 (2 NM, 1 serie), Dag Roar Austmo og Pål Jacobsen (3 serie).

Mest meriterte (inkl. NM-tap): 1. Vidar Davidsen 7, 2. Freddy dos Santos 6. 3. Morten Berre 5.

I tillegg er Freddy på topp10-lista pr i dag på følgende statistikker: Flest scoringer i obligatoriske kamper (nr 10 med 57 mål), flest scoringer i toppserien (nr 8 med 30 mål), flest sesonger i klubben etter 1948 (nr 10 med 11 sesonger).

Om rekordene forteller han:

– Jeg er kjempestolt og det betyr mye for meg nå, og det kommer garantert til å bety mye for meg når jeg har lagt skoa på hylla og ser tilbake. Det er vel da det kommer til å treffe meg hardest.

Klikk her for mer Vålerenga-statistikk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere