*Nettavisen* Nyheter.

Klubbhistorisk helt unik

Freddy dos Santos topper nå fire av de mest prestisjefulle klubboversiktene.

23.03.11 11:15

Etter lørdagens kamp mot Viking topper nå Freddy dos Santos fire av de mest prestisjefulle klubboversiktene og er blant topp 10 på samtlige VIF-historiske statistikker. I sin ellevte og siste sesong i Vålerenga gikk han etter første seriekamp også til topps på lista over spillere med flest obligatoriske kamper. Noe lignende har ingen andre Vålerengaspillere vært i nærheten av i klubbens snart 100-årige historie. Han er også blitt en av de mest populære spillerne gjennom tidene med sitt VIF-engasjement også uten fotballbanen, bla. i prosjektet ”Vålerenga mot rasisme”.

Rekordene

Freddy topper etter Vikingkampen følgende fire klubbstatistikker:

- Flest obligatoriske kamper (nå 300) flest toppseriekamper (nå 201), flest seriemedaljer (nå 4) og flest medaljer (nå 6).

- Når det gjelder medaljestatistikken kan den deles opp i flere kategorier:

- Flest seriemedaljer: 1. Freddy dos Santos, Morten Berre og Vidar Davidsen 4.

- Flest medaljer (ikke medregnet NM-tap): 1. Freddy dos Santos 6. 2. Morten Berre og Vidar Davidsen 5.

- Flest mesterskap: 1. Vidar Davidsen, Tor Brevik og Tom R. Jacobsen 4 (3 serie og 1 NM.) 4. Freddy dos Santos 3 (2 NM, 1 serie), Dag Roar Austmo og Pål Jacobsen (3 serie).

Mest meriterte (inkl. NM-tap): 1. Vidar Davidsen 7, 2. Freddy dos Santos 6. 3. Morten Berre 5.

I tillegg er Freddy på topp10-lista pr i dag på følgende statistikker: Flest scoringer i obligatoriske kamper (nr 10 med 57 mål), flest scoringer i toppserien (nr 8 med 30 mål), flest sesonger i klubben etter 1948 (nr 10 med 11 sesonger).

Om rekordene forteller han:

– Jeg er kjempestolt og det betyr mye for meg nå, og det kommer garantert til å bety mye for meg når jeg har lagt skoa på hylla og ser tilbake. Det er vel da det kommer til å treffe meg hardest.

Klikk her for mer Vålerenga-statistikk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag