RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klubblisensnemda fornøyd

28 av de 30 klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen har fått innvilget profflisens for 2007. Nemda har utsatt behandlingen av søknadene til Stabæk og Løv Ham.

Nemnda har bedt de to klubbene om mer utfyllende dokumentasjon.

Kravene i klubblisensen utvikles i nært samarbeid med klubbene og Norsk Toppfotball, og gjelder områdene økonomi, infrastruktur, sport, lover og regler, og administrasjon.

Fornøyd

For øvrig har alle klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen fått klubblisens for neste sesong. Klubblisensnemndas leder, Jan Løkling, er fornøyd med årets behandling.

- Det vises i år en gjennomgående bedre saksbehandling i klubbene i forhold til søknadsprosessen, men enkelte klubber har fortsatt et stykke å gå, sier Løkling.

Positiv omsetningsvekst

Løkling er positiv til omsetningsveksten i spesielt Tippeligaen og Adeccoligaen, men uttrykker samtidig bekymring over kostnadsnivået som øker i minst like raskt tempo. Det er en positiv egenkapitalutvikling i en del klubber, noe som i hovedsak skyldes anleggsutvikling.

- Klubblisensen er viktig

Fotballpresident Sondre Kåfjord fremholder klubblisensen som et viktig virkemiddel for å utvikle toppfotballen.

- Klubblisensen er et viktig virkemiddel for å oppnå målet om en generell og gjennomgående økning av kvaliteten på norsk toppfotball, gjennom blant annet underholdende og attraktiv fotball på sikre og publikumsvennlige arenaer, sier fotballpresidenten.

Lite overskudd

Fotballpresidenten ser behov for et sterkere fokus på økonomisk resultat i klubbene.

– Det er positivt at inntektene i Tippeligaen øker, blant annet som følge av den nye medieavtalen. Det er også positivt at det er en kraftig sportslig satsing i klubbene. Det er imidlertid litt bekymringsverdig at det samlede overskuddet i følge prognosene bare blir vel 8 millioner kroner, sier fotballpresidenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere