*Nettavisen* Nyheter.

Klubbskifte for VIF-spiller

19-åringen har funnet seg ny klubb.

Prince Mambouana forlater Vålerenga, og er klar for 2. divisjonsklubben Eidsvold Turn.

Allsidig

- Prince har han anvendelig, og kan spiller spiss, kant og i forsvar. Han er høyvokst og har godt tempo. Prince sliter også litt med stabiliteten på sitt laveste nivå, men den treneren som får Prince til å yte opp mot sitt beste nivå hele tiden får en meget god spiller, sier hovedtrener Andreas Holter til vif-fotball.no.

Prince Mambouana er enig med Eidsvold Turn om en toårskontrakt. 19-åringen har spilt fast i 2. divisjon og trent jevnlig med klubbens a-lag i 2009.

Hadde flere tilbud

I vinter har han sett på forholdene både i Alta og flere 2. divisjonsklubber, men etter én trening og ett møte valgte 19-åringen Eidsvold Turn.

- Nåløyet for å komme i A-troppen til Vålerenga er trangt, og ikke alle spillere som går gradene av oss kan få kontrakt, sier hovedtrener Andreas Holter til vif-fotball.no.

Vålerenga var best av Tippeligaklubbene til å bruke unge spillere forrige sesong. Det viser oversikten fra NTF/NFF.

- Viktig karrieremessig

- Vi ønsker å hjelpe de til å finne seg klubber som passer nivået de er på når de når senioralder hos oss. Vårt mål er å utvikle disse og gi de en god start på karrieren. Noen ganger kan det også hende at spillere utvikler seg videre i andre klubber og at de kan bli aktuelle for oss igjen, sier Holter til vif-fotball.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Brekke Sæteren/VIF Media

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.