RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knakk eksens nese

Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX (Illustrasjonsfoto)
36-åringen holdt tak rundt sin daværende kjærestes hals og slo henne så hardt med knyttet neve, at nesen knakk.

Kvinnen måtte selv knekke nesen sin på plass etter det blodige sammenstøtet med ekskjærestens knyttneve. Nå er mannen dømt til betinget fengsel for slaget.

Blødde kraftig
I 2003 feiret de to inngangen til det nye året på en nyttårsfest i Forskjønnelsen i Kalfaret. Forholdet hadde da vart omtrent halvannet år, og var tildels svært turbulent. Det ble drukket en del på festen, før paret gikk og la seg utpå natten. I samme soverom var også en venninne av kvinnen, som senere ble vitne til den blodige neseknekkingen.

Kort tid etter at de la seg, startet paret å krangle. Kvinnen ble så provosert at hun slo 36-åringen i pannen med knyttet neve. Mannen ble kraftig oppskrapet av en diamantring kjæresten hadde på seg. Rasende grep han tak rundt kvinnens strupe, og presset henne ned i sengen. Mens han satt over henne, slo han henne kraftig over nesen, slik at blodet sprutet. Kvinnens nese knakk og gikk ut av stilling. Etter å ha brukket den på plass, reiste hun til legevakten.

- Langet ut i søvne
Under rettssaken i Bergen tingrett forrige tirsdag innrømmet 36-åringen at han var skyld i ekskjærestens brekte nese, men hevdet det var et uhell som hadde skjedd da han langet ut armen i halvsøvne. Den forklaringen trodde ikke retten på, spesielt siden kvinnens venninne forklarte seg sammenfallende med henne.

«Dette var en bevisst og målrettet voldshandling» heter det i dommen fra tingretten.

Slapp fengsel
Slike saker resulterer normalt i ubetinget fengsel for voldsutøveren. Den tidligere volds- og narkodømte mannen fikk likevel bare betinget fengsel, fordi kvinnen hadde slått først.

Retten dømte ham til 45 dagers betinget fengsel, med to års prøvetid. I tillegg må han betale en bot på 8000 kroner og saksomkostningene på 4000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere