RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knall knute på tråden

Sist oppdatert:
«The Plateau» til iPhone er hjernetrim vel verdt seks kroner.

(Spillmagasinet): Mens Apple etter sigende planlegger en egen spillbutikk for premiumspill, er det gull å finne også blant billigspillene i App Store.

En funklende stjerne er hjernetrimspillet «The Plateau» hvor du bokstavelig talt skal løse knuter på tråden.

LES OGSÅ: Flere spill til iPhone | Alt om iPhone

Klikk og dra

Med lekker grafikk presenteres vanskeligere og vaskeligere floker på skjermen. Flokene består av noder som er knyttet sammen med tråder.

Poenget er at ingen tråder skal ligge over hverandre og du flytter enkelt og greit rundt på nodene for å prøve å vikle opp det hele. Spillbrettet er helt åpent så du kan plassere nodene hvor som helst. En fri node får grønn farge.

«The Plateau» kommer med to moduser, «Challenge» og «Arcade». I «Challenge» kan du bruke så lang tid du vil på et problem og du går videre til neste brett når du har klart oppgaven. I «Arcade» skal du løse oppgavene på tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lett å lære, vanskelig å mestre

Hele konsepet er lysende enkelt og du forstår spillet etter bare et par utfordringer. Men så blir det vanskelig. Skikkelig vanskelig.

De til sammen 100 utfordringene (50 i «Challenge» og 50 i «Arcade») ser etter hvert nærmest umulige ut. Men det er bare å sette i gang og sakte, men sikkert begynner løsningene å dukke opp.

Det er heller ikke slik at spillet er ferdig når du har løst alle oppgavene. Problemene er ikke forhåndsprogrammert, men beregnes utfra en matematisk algoritime. Dermed skal du ha bra uflaks om du får utfordringer du kjenner igjen om du spiller gjennom på nytt.

Svært pent

Hvert brett ser omtrent likt ut som det forrige, men det grafiske uttrykket er elegeant, futuristisk og gir en fin følelse av verdensrommet mens du beveger deg lenger og lenger inn i galaksen.

Spillet er dessverre ikke helt feilfritt og vi opplevde flere ganger at det krasjet og avsluttet. Progresjonen din blir imidlertid lagret fortløpende så problemet er irriterende, men ikke kritisk.

Til seks kroner er «The Plateau» intet mindre enn et lite funn. Klikk og kjøp.

På forsiden av Spillmagasinetfinner du flere gode saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere