Gå til sidens hovedinnhold

Knallhard påstand mot overgrepstiltalt

Overgrepstiltalt 22-åring nær krav om forvaring. Aktor vil fengsle ham i 6,5 år.

Statsadvokat Marit Bakkevik gjorde et poeng av at årsaken til at det ikke ble krav om forvaring, blant annet skyldtes den tiltalte bodøværingens unge alder. Så la hun ned sin påstand: – Seks år og seks måneders fengsel, skriver Avisa Nordland (AN).

Seks gutter
22-åringen er tiltalt for overgrep mot seks mindreårige gutter, fem under 14 år.

En 55-åring er tiltalt for medvirkning. Statsadvokaten vil fengsle ham i to år for både passiv og aktiv medvirkning. Etter 22-åringen slapp ut av varetekt for overgrep mot fire norske gutter, begikk han nye handlinger. Denne gangen mot to brasilianske gutter på 10 og 13 år.

Bakkevig mente det er klart straffeskjerpende og tok utgangspunkt i åtte år med tilståelsen som formildende omstendighet.

– Det er bekymringsfullt at han skyver ansvaret over på andre. Han prater om 11 år gamle gutter som er villig og at han lot seg lede med, sa Bakkevig. Hun la også ned påstand om at datautstyr og telefoner hos de to tiltalte måtte inndras.

Vil frifinne
Forsvareren for 22-åringen, Hilde Guldbakke, la ned påstand om frifinnelse på et punkt i den mest alvorlige paragrafen i de to tiltalene: For å ha hatt seksuell omgang, herunder samleie med barn under 14 år. Guldbakke understreket at det var tvil om hvor gammel tiltalte var i noen av tilfellene. Og at det ikke hadde være samleie. – Her er det åpenbart at tvilen må komme tiltalte til gode, sa hun. I sakene fra Brasil påpekte hun at de ikke hadde skjedd over lang tid eller at det hadde vært vold inne i bildet. – Jeg er også uenig om at tiltalte overførte ansvar til fornærmede, sa hun.

Drapssaker
Guldbakke understreket at aktors utgangspunkt på åtte års fengsel nærmet seg minstestraffen i drapssaker. Hun mente at tiltalte måtte behandles på mildest mulig måte. I dag fortsetter prosedyrene i Salten tingrett før saken avsluttes i løpet av dagen. 55-åringen nektet straffskyld. Derfor legger hans forsvarer Nadia Christina Hall ned påstand om frifinnelse for mannen.

– Det å være huseier medfører ikke et medvirkningsansvar, sier hun til AN.

De seks fornærmedes bistandsadvokater la ned krav og antydninger om oppreisningserstatninger på totalt 650.000 kroner.

Les flere saker fra AN her

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken