Klokken 07.00 tirsdag morgen, var det mål 17,7 plussgrader ved Hydro Sunndal, skriver Tidens Krav.

Slike temperaturer er gode nok til at avdeling Edderkoppen ved Holten barnehage i Sunndal hadde valgt å legge frokosten ute denne morgenen. Det er slett ikke alle novemberdager det er mulig.

Sjekk været der du bor

Milde vinder

Ifølge Storm-meteorologen sitt varsel for dagen er det uvanlig milde vinder som nå kommer inn over store deler av landet. Et lavtrykksområde ved Island går nordover og dirigerer uvanlig milde vinder, spesielt inn over Vestlandet og Nordland.

På Østlandet og på Sørlandet blir det uttrykk for tåke, mens fønvind kan gi temperaturer opp mot 15-20 grader i Møre og Romsdal. Et nedbørområde fra sør gir nedbør til de to nordligste fylkene våre, med litt sludd og snø i Finnmark.

Snø helt i nord

Onsdag kommer det inn et nytt lavtrykk, så langt sør i Nordsjøen at vinden kommer fra sørøst. Sør- og Østlandet får det fortsatt grått, mens det letter i resten av landsdelen.

Ifølge meteorolog Roar Inge Hansen blir Vestlandet liggende i le. Regnet gir seg og temperaturen stiger til omkring 15 grader.

I nord blir det fint fra torsdag, etter at landsdelen hadde perioder med regn i starten av uken. Det holder seg relativt mildt i Nordland, mens den nordlige delen av Troms og Finnmark vil få litt slutt og snø.

- Dårlig skiføre

- Torsdag klarner det opp i nord, og blir noen fine dager i nord, sier Hansen på StormGeo sine nettsider. Fra helgen av tyder prognosene på at det blir kjøligere igjen i hele landet, men så langt er de for usikre til at Hansen tør å si så mye om helgeværet.

- Det eneste jeg er sikker på er at det blir dårlig skiføre, opplyser han.

For det kan bli rekordhøye temperaturer i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet denne uken.

Les også:Her finner du snøen