RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallsterke sysselsettingstall dro ned børsene

Sist oppdatert:
Den rekordsterke sysselsettingstakten i USA fortsatte i april og det knallsterke tallet fra mars ble i tillegg revidert opp. Børsene raste etter tallene
Det viser tall offentliggjort av det amerikanske arbeidsdepartementet fredag ettermiddag.

Sysselsettingen utenfor jordbrukssektoren var på knallsterke 288.000 april, mens det var ventet 165.000. Marstallet ble i tillegg justert opp fra 308.000 til 337.000.

Av de 288.000 nye jobben så sto servicesektoren for 246.000, mens resten var ansettelser i industrisektoren.

Arbeidsledigheten i USA falt for første gang på flere måneder til 5,6 prosent i april, ned fra 5,7 prosent i mars.

De sterke tallene sender ned futureprisene i aksjemarkedet i forkant av åpning i USA. Aksjemarkedet frykter igjen en raskere oppgang i styringsrenten i USA. Bakgrunnen er at sysselsettingstallen bekrefter at den amerikanske økonomien nå er på skinner, etter kraftig rentestimulans de siste to årene.

I valutamarkedet stiger dollaren kraftig som følge av rapporten, og en dollar koster nå 6,78 kroner, mot 6,72 kroner rett før publisering.

Dette er Employment report - USA:

Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere