*Nettavisen* Nyheter.

Knallsterkt fra Acergy

Oljeservicekonsernet slår forhåndsestimatene.

Acergy kliner til med et bedre resultat enn ventet for fjerde kvartal.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 119,1 milioner dollar, mot 135,7 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet analytikerne et resultat før skatt på 52 millioner dollar.

Bedre enn ventet
Driftsinntektene endte på 621,9 millioner dollar, mot 567,9 millioner dollar i samme periode året før. Konsensus hadde sett for seg 564 millioner dollar. Acergy skriver i rapporten at dette reflekterer at et godt aktivitetsnivå i Vest-Afrika og Asia delvis motvirket lavere aktivitetsnivå i Nordsjøen og Brasil, som ventet.

Justert EBITDA endte på 163 millioner dollar. Her hadde analytikerne sett for seg 90 millioner dollar. I samme periode året før hadde selskapet et justert EBITDA på 135 millioner dollar. EBITDA-marginen fra videreført virksomhet endte i fjerde kvartal på 26,3 prosent, mot 23,8 prosent i samme periode året før. Acergy har avvikende regnskapsår, og fjerde kvartal ble avsluttet 30. november.

Acergys ordrebok har steget i forhold til utgangen av fjerde kvartal i fjor, fra 2.511 millioner dollar til 2.848 millioner dollar. Ved utgangen av august lå ordreboken på 2.628 millioner dollar.

Godt fornøyd
Konsernsjef Jean Cahuzac i Acergy er godt fornøyd med 2009.

- Til tross for utfordrende markedsforhold har vi fortsatt med å bygge opp vår ordrebok, utført stadig større og komplekse prosjekter på verdensbasis, og levert solide økonomiske resultater. Vi har opprettholdt sterk disiplin i kostnadsstyringen i våre prosjekter og bygd opp en sterk kontantbeholdning. Vår sterke balanse har gitt oss mulighet til å fortsette å gjøre strategiske investeringer, og oppkjøpet av Acergy Borealis representerer en milepæl i vårt flåteutvidelsesprogram, skriver han i rapporten.

Det er foreslått et utbytte på 0,23 dollar per aksje for 2009. Her var det ventet 0,21 dollar per aksje.

Venter å nå 2009-nivå
For 2010 forventer Acergy nå en omsetning på nivå med 2009, men at driftsmarginene før avskrivninger, EBITDA, skal bli noe lavere.

- Vi har god oversikt over 2010 med 1,7 milliarder dollar i omsetning på plass allerede, melder selskapet-

Selskapet melder samtidig om at de har sett en økning i anbudsaktivitet, spesielt i britisk del av Nordsjøen og Mexicogolfen, men at prisnivået fortsatt bærer preg av sterk konkurranse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.