RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallsterkt fra Cermaq

Sist oppdatert:
Det halvstatlige lakseselskapet Cermaq leverer meget sterke tall for fjerde kvartal. Sjekk resultatene til selskapet her:
Det halvstatlige lakseselskapet Cermaq leverte meget sterke tall for fjerde kvartal, og kunne presentere det beste kvartalet i selskapets historie.

Selskapet leverte en omsetning på 1,78 milliarder kroner mot 1,26 milliarder kroner samme kvartal samme periode året før. Det var ventet en omsetning på 1.78 milliarder kroner viser en gjennomgang TDN Finans har gjennomført.

Driftsresultatet endte på 384,7 millioner kroner, mot 149,1 millioner kroner samme periode samme periode i 2004. Dette var langt høyere enn forventet. Estimatene var på 278 millioner kroner.

Resultat før skatt og minoritet steg til 361,3 millioner kroner, fra 99,9 millioner kroner samme periode i 2004. Det var ventet et resultat på 259 millioner kroner.

Selskapet skriver i resultatrapporten at inntekstøkningen fra 2004 skyldes økt volum og høyere salgspriser i oppdrettsvirksomheten Mainstream, samt økt volum i forvirksomheten EWOS.

Krangler med Kredittilsynet

Selskapet skriver i resultatrapporten at de har en disputt med Kredittilsynet om anvendelsen bransjen har for verdsettelse av fisk i det nye regnskapsregimet IFRS.

Da tallene ble lagt frem fredag var det enda ikke enighet blant lakseselskapene på hvordan tallene skulle presenteres, og selskapet melder at det kan bli revideringer i presentasjonen, men at dette ikke vil ha noen kontanteffekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere