RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallsterkt fra Tomra

Sist oppdatert:
Panteprodusenten Tomra og Amund Skarholt knuste investorenes resultatforventninger i årets tre første måneder.
Den børsnoterte panteprodusenten Tomra var ute med resultater for første kvartal onsdag ettermiddag. Tallene var klart sterkere enn aksjemarkedet hadde ventet.

Ifølge resultatestimater innhentet av SME Direkt vente markedet på forhånd et driftsresultat på 90 millioner kroner av driftsinntekter på 708 millioner kroner. Det var samtidig ventet 93 millioner kroner i resultat før skatt.

Toppsjef Amund Skarholt slo altså forventningene med klar margin. Driftsresultatet havnet på 123 millioner kroner av en omsetning på 822 millioner kroner i fjerde kvartal. På samme tid i fjor var omsetningen på 504 millioner kroner og driftsresultatet på fattige 5 millioner kroner

Resultat før skatt havnet på 125,4 millioner kroner i første kvartal.

Ordreinngangen var også knallsterke i kvartalet, og var på 93 millioner kroner.

Dratt opp av oppgraderinger

Skarholt forklarte onsdag de sterke tallene med at det var relativt at det har vært høy andel oppgraderinger fra eksisterende kunder. Han ventet at oppgraderingene vil falle tilbake de neste kvartalene.

Skarholt hadde heller ikke positive meldinger fra det tyske og britiske markedet. Markedet har ventet nyheter rundt den britiske billigkjeden Tesco, men diskusjonene pågår fortsatt.

I det tyske markedet meldte Skarholt at 50 prosent av potensialet allerede er tatt ut. Tomra har imidlertid levert til flere mindre kjeder i første kvartal, selv om det ikke er inngått noen avtale med en storkjede.

I Tyskland har Tomra så langt mottatt ordre på ca. 9.400 panteautomater. Nesten
5.400 av disse automatene ble bestilt i løpet av første kvartal 2006.

TOMRA installerte 10 automater i Japan i første kvartal 2006. Det pågår diskusjoner med bydeler i Tokyo om ytterligere installasjoner i løpet av 2006. TOMRA forhandler for tiden med Sumitomo Corporation om en partnerskapsavtale, ble det opplyst onsdag.

Anker EU-sak

På presentasjonen onsdag ble det videre klart at Tomra-ledelsen anker konkurransesaken EU har anlagt mot selskapet.

EU-kommisjonen har ilagt Tomra en bot på mer enn 190 millioner kroner for brudd på konkurranselovene. Tidligere har Tomrasjef Amund Skarholt uttalt til NA24 at han er overrasket over at botens størrelse. Nå velger han altså å anke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere