RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra anonymt tankrederi

Sist oppdatert:
Et av Oslo Børs mindre kjente tankrederier, Nordic American Tanker Shipping, la i går frem meget sterke tall for fjerde kvartal, og aksjen steg kraftig
NAT fikk et resultat på 9,6 millioner dollar i fjerde kvartal, en klar økning fra 4,6 millioner dollar i samme periode i 2002. 2003 som helhet ble også knallsterkt, overskuddet endte på 29,9 millioner dollar, mot 10,6 millioner i 2002.

Det er naturlig nok det sterke tankmarkedet som er forklaring på forbedringen. Resultatet vil gi en utbytteutbetaling på 1,15 dollar for første kvartal i år, mens den totale dividenden i fjor endte på 3,05 dollar.

NAT eier tre suezmax-tankskip som går på faste kontrakter til BP shipping. Kontraktene garanterer minimum 22.000 dollar pr. dag, men ligger ratene over dette i spotmarkedet får NAT også hele differansen. I fjerde kvartal oppnådde suezmax'ene til NAT en snittrate på 51.501 dollar pr. dag.

Kontraktene vil utløpe 1. oktober i år, etter at BP Shipping i fjor valgt å ikke erklære en opsjon på forlengelse. Styret i rederiet vurderer nå hva de skal gjøre med selskapets fremtid.

NAT-aksjen ble for første gang omsatt på Oslo Børs i går på 116,50 kroner. I USA steg aksen 6,5 prosent til 116,75 kroner etter publiseringen av tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere