RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra Bonnier

Sist oppdatert:
Det svenske forlags- og mediehuset Bonnier kan vise til et knallsterkt resultat i fjor, blant annet som følge av Harry Potter-bøkene
Bonnier fikk en omsetningsøkning på 7 prosent i 2003, og hadde driftsinntekter på 18,7 milliarder svenske kroner. Av dette havnet hele 1 milliard på bunnlinjen, mot et underskudd på 175 millioner kroner året før.

Det meldes om resultatforbedring i alle virksomhetsområder, men veksten har vært største utenfor hjemmemarkedet i Sverige.

Den tyske forlagsvirksomheten har hatt en sterk utvikling takket være Harry Potter-bøkene. Bokforleggingen viser er driftsresultat alene på 561 millioner svenske kroner.

Næringslivsområdet som blant annet Dagens Industri kan vise til en langt bedre utvikling emm det mediehuset Handels- og Sjøfartstidende kan vise til. Næringslivsområdet fikk et driftsoverskudd på 122 millioner kroner, en forbedring på 223 millioner.

Avisene var fortsatt det svakest området for Bonnier og dagsavisene viste et driftsunderskudd på 204 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere