RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra Cisco

Sist oppdatert:
Amerikanske Cisco Systems, som en av verdens største leverandører av utstyr og infrastruktur til telekom- og databransjen, overrasket med sterke tall i regnskapsmessig første kvartal
Cisco melder om økt etterspørsel etter alle sine produkter, og de mest avansert løsningene selger ifølge utstyrprodusenten som varmt hvetebrød.

Disse uttalelsene fra selskapet og tallene som var godt over konsensus, sendte aksjen opp 5,5 prosent i etterbørshandel i USA i går kveld. Kursen passerte 23 dollar for første gang siden mars 2001.

- Jeg er noe mer optimistisk på både eksterne og interne forhold, sa konsernsjef John Chambers på en telefonkonferanse i går kveld.

Ifølge Chambers opplever Cisco nå både sekvensiell vekst og vekst fra år til år. Det er første gang på to år med slik vekst for Cisco.

Selskapet ser en vekst i inntektene fra første til andre kvartal på 1 til 3 prosent. Selskapet har avvikende regnskapsår. og første kvartal ble avsluttet i oktober.

Førstekvartalstallene viste et overskudd på 1,1 milliarder dollar, eller 15 cent. Justert for engangsposter endte resultatet på 17 cent, som var 2 cent over konsensus. Omsetningen endte på 5,1 milliarder dollar, mens det var ventet 4,84 milliarder.

Bruttomarginen falt fra fjerde kvartals 69,3 prosent til 68,7 prosent.

For andre kvartal ser Cisco en omsetning på mellom 5,15 og 5,25 milliarder dollar, og bruttomarginer på mellom 67 og 69 prosent. Dette er også over konsensus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere