RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra Hjellegjerde, som ventet

Sist oppdatert:
Møbelselskapet Hjellegjerde leverte knalltall i første kvartal. Det var ikke uventet etter den gode fjerdekvartals-rapporten
Hjellegjerdes driftsresultatet i første kvartal 2004 ble sterke 13,2 millioner mot 2,4 millioner kroner samme kvartal i 2003.

Driftsmarginen ble gode 9,7 prosent i perioden mot 2,2 prosent i 2003.

Selskapets resultat før skatt ble 11,6 millioner kroner for første kvartal 2004 mot minus 0,5 millioner kroner for tilsvarende periode i 2003.

- En resultatforbedring kvartal mot kvartal på 12,1 millioner kroner som først og fremst skyldes vekst i selskapets markeder, markedsandeler og effektivitetsøkning i produksjonsenhetene, heter det i meldingen fra Hjellegjerde.

Møbelselskapets omsetningen for årets tre første måneder ble 135,4 millioner kroner mot 109,3 millioner kroner i 2003.

- Økningen i omsetningen genereres av meget god utvikling for selskapets satsningsområde Northern Comfort® og omsetning av Sofa i hjemmemarkedet, heter det i meldingen fra Hjellegjerde.

Selskapets ordreinngang for årets tre første måneder var god, 24,7 prosent høyere enn i første kvartal 2003, heter det i meldingen fra Hjellegjerde.

Ser man på kontantstrømmen i første kvartal var den på 8,9 millioner kroner fra driften. I tillegg ble det investert 2,5 millioner kroner i perioden, slik at nettokontantstrøm kom nede på 3,3 millioner kroner.

Møbelselskapet har nå 26,5 millioner i kontanter. Dette er noe av årsaken til at Hjellegjerde gjentar i kvartalsrapporten at de ønsker å hente penger.

- For å sikre en umiddelbar implementering av selskapets markedsføring- og merkevarestrategi, samt produksjonsinvesteringer har styret anmodet generalforsamlingen om en emisjonsfullmakt.

Hjellegjerde-styre forventer at resultatet for 2004 blir betydelig bedre enn resultatet for 2003, heter det i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere