RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra RCL(Ny)

Sist oppdatert:
Cruiserederiet Royal Caribbean Cruises har lagt frem tall som er klart bedre enn ventet, og vise til sterk marginvekst. Guiding er imdilertid uten oppjusteringer
Rederiet fikk et resultat pr. aksje på 1,33 dollar, mens det ifølge First Call var ventet 1,28 dollar i tredje kvartal.

Selskapet melder videre om en vekst i nettoavkastning pr. passasjerdøgn (netto yield) på 12,8 prosent, som er det beste siden før terrorangrepene 11. september 2001. Det er også bedre tredje kvartalene i 2000 og 1999.

Rederiet hevet guiding sist 4. oktober til noe over 10-11 prosent som var guiding fra andre kvartalsrapporten.

Aksjen er nær uendret etter å ha vært veldig volatil i minuttene etter at tallene ble kjent. De var ut et par minutter før aksjen ble pauset av Oslo Børs.

Crusierederiet hadde inntekter på 1,4 millairder dollar i kvartalet opp fra 1,1 milliarder i samme periode i fjor. Økning skuldes en kapasitetsøkning på 10,8 prosent samt høyere billettpriser.

Oppjusterer ikke Q4

RCL sier de nå ser en økning i nettoyielden på 9 prosent for året, som er i toppen av tidligere indikert intervall. De sier samtidig at der komfortable med foreliggende estimater for fjerde kvartal.

Estimatene for fjerde kvartal ligger ifølge First Call på minus 4 cent. Rederiet opplyser at de ser en økning i netto yielden på 4-5 prosent for fjerde kvartal.

Når det gjelder 2005 er det ifølge selskapet for tidlig å komme med noen spesifikk guiding, men de noterer at bookingaktiviten er høyere nå enn på samme tid i fjor.

Orkantap

RCL har beregnet tapene og ekstrakostnadene tilknyttet orkanene som rammet Florida i tredje kvartal til 10 cent pr. aksje.

Videre beregner de tap i forbindelse med orkanen Jeanne som også påvirker fjerde kvartal til 2-3 cent pr. aksje for inneværende kvartal.

Rederiet melder også om en regnskapsendring som vil bli implementert i fjerde kvartal, som vil trekke ned kvartals- og helråsresultatet med 2-3 cent pr. aksje.

Imidlertid så vil beregnet skatt for årets ni første måneder tilsvarende 4 cent pr. aksje bli reversert, siden skatteregelen er utsatt til 2005.

- Basert på disse faktorene er ledelsen komfortabel med nåværende konsensusestimat for fjerde kvartal 2004, melder selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere