RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra RCL(Ny)

Sist oppdatert:
Cruiserederiet Royal Caribbean Cruises fikk et resultat langt over konsensus, og kan melde om et lavere fall i nettoavkastning pr. passasjerdag enn tidligere guidet
Verdens nest størst cruiserederi fikk er resultat pr. aksje på meget sterke 28 cent i andre kvartal, mot ventet 15 cent, ifølge estimater innhentet av First Call.

Nettoyielden, som er inntekten pr. tilgjengelig passasjerdøgn, falt med 4,8 prosent, mens selskapet ved forrige guiding forventet minus 6 til 9 prosent i andre kvartal.

RCL opplyser i kvartalsrapporten at det har vært en kontinuerlig forbedring i booking og prisnivåer siden fremleggelsen av første kvartalstallene.

Omsetning endte på 906 millioner dollar, mens estimater innhentet av TDN Finans lå 906 millioner.

For tredje kvartal venter RCL et fall i nettoyield på mellom 2 og 4 prosent. For året som helhet venter RCL et fall i nettoyield på 1 til 2 prosent sammenlignet med fjoråret. Selskapet har ikke gitt guiding for hele året tidligere på grunn av svak visibilitet, men gir i motsetning til ved fremleggelsen av første kvartalstallene nå booking for to kvartaler frem. Fjerde kvartal ventes å være på linje med samme periode i fjor, eller litt under.

Selskapet forventer i tråd med tidligere guiding en økning i salgs og administrasjonskostnadene på 2 til 3 prosent for året. For andre kvartal isolert var økningen på 1,7 prosent.

- Vi ser med glede at utviklingen etter krigen (i Irak) går bedre enn vi hadde trodd på forhånd, sier RCL-sjefen Richard D. Fein i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere