RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra Telenor (Ny2)

Sist oppdatert:
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas leverte klart bedre tall enn ventet i andre kvartal. Kostnadskutt og lavere investeringer gjør at pengene flommer inn i Telenors pengebinge
Oppdatert med flere detaljer fra rapport og momenter fra presentasjonen.

Telenor fikk et driftsresultat på 1.612 millioner kroner i andre kvartal, mot 691 millioner samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde i snitt ventet et resultat på 1.268 millioner kroner, ifølge tall hentet inn av TDN Finans.

Omsetningen økte med ti prosent til 13,2 milliarder kroner. Her var forventningen i snitt 12.932 millioner.

Resultat før skatt økte med fra 383 millioner til 2.490 millioner, noe som inkluderer gevinster på 1,5 milliarder kroner etter salg av aksjer i det greske mobilselskapet Cosmote.

Driftsresultat før avskrivninger og tap/gevinster (justert EBITDA) økte fra 3.155 til 4.448 millioner kroner. Her var det ventet 4.143 millioner. EBITDA-marginen økte fra 27 til 33 prosent.

- Økningen skyldes hovedsakelig kostnadsinnsparinger gjennom Delta 4 og konsolidering av selskaper, melder selskapet.

Driftsmessige investeringer (capex) ble redusert til 1,3 milliarder kroner i andre kvartal i år sammenliknet med 2,2 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Netto rentebærende gjeld ved utgangen av andre kvartal i år var 25,3 milliarder kroner, som er 0,8 milliarder kroner lavere enn ved utgangen av første kvartal i år.

Totalt antall mobilabonnement i Telenors konsoliderte selskaper var 10 millioner ved utgangen av andre kvartal 2003. Gjennomsnittlig omsetning pr. abonnent pr. måned i det norske mobilselskapet falt fra 351 til 346 kroner.

- Vi kan registrere fortsatt inntektsvekst og en solid resultatforbedring, og ser nå tydelig positive resultater av igangsatte kostnadsreduserende tiltak og vår strategi om å konsolidere mobil-operasjonene i utlandet, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

- For konsernet som helhet forventes det fortsatt vekst i driftsinntektene for 2003 sammenlignet med 2002. Det ventes stadig en betydeligforbedring i EBITDA og driftresultat, eksklusiv spesielle poster, og dermed også konsernets operative kontantstrøm (EBITDA – capex) for 2003 sammenlignet med 2002, heter det.

Nivået på de driftsmessige investeringer (capex) for 2003 forventes å bli markert lavere enn i 2002, på tross av konsolidering av Kyivstar, Canal Digital og Pannon GSM, opplyses det i rapporten.

Finandirektør Torstein Moland presiserte på en presentasjon onsdag morgen at anslaget for driftsmessige investeringer (capex) for 2003 også er nedjustert i forhold til Telenors tidligere anslag. Øvrige prognoser er ifølge Moland i tråd med det selskapet har sett tidligere.

Telenor venter at markedssituasjonen i den norske virksomheten fortsatt vil være preget av svak markedsutvikling og betydelig konkurranse i 2003, heter det, og fokus vil fortsatt være på kostnadskutt og marginforbedring.

Marginene i den norske virksomheten ventes å øke fra 2002 til 2003.

- For Telenors utenlandske operasjoner forventes fortsatt god vekst både i driftsinntekter og inntjening i 2003 sammenlignet med 2002, spesielt fra våre internasjonale mobilselskaper. Veksten forventes å komme både fra konsolidering av tidligere ervervet virksomhet og forbedret drift i selskapene, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere