RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra tidligere PGS-brud

Sist oppdatert:
Det amerikanske seismikkselskapet Veritas har overrasket med meget sterke tall for sitt regnskapsmessige andre kvartal. Selskapet hadde sitt beste multiklient salg noen gang
Veritas DGC som i 2002 skulle fusjonere med Petroleum Geo-services, ser ut til klare seg godt på egenhånd etter at de i fjor var gjennom en vanskelig periode som resten av bransjen.

I sitt regnskapsmessige andre kvartal som ble avsluttet 31. januar gikk selskapet med et overskudd på 14,2 millioner dollar, eller 42 cent pr. aksje. Den er milevis over analytikerkonsensus som ifølge First Call lå på 14 cent.

Aksjen endte opp 5,6 prosent i etterbørshandelen i USA i går.

Selskapet hadde driftsinntekter på 147,8 millioner dollar i perioden, mot 125,3 millioner i samme periode året før. Det er et knallsterkt salg av tidligere skutt multiklientseismikk som trekker opp.

- På vår første kvartals telefonkonferanse sa vi at vi var optimistiske i forhold til sterkt biblioteksalg når kalenderåret gikk mot slutten. De var ganske sterke, og vi endte opp med det beste kvartalet for biblioteksalg noen gang, sier konsernsjef Dave Robson i en kommentar til tallene.

Ifølge Robson solgte Veritas eldre data for 67 millioner dollar i kvartalet, og fikk inn 16 millioner dollar i forhåndsfinansiering.

Robson opplyser at desember var toppen, men trenden har vært robust inn i 2004. Det er spesielt salget av offshoreseismikk som har hevet seg betraktelig for Veritas i forhold til året før, både for multiklient og kontraktsseismikk. Salget var økende i alle regioner, men Nigeria og Mexico-gulfen var spesielt bra.

Veritas hadde en ordrebok på 172 millioner dollar ved utgangen av januar, mot 161 millioner et kvartal tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere