RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall i Fast-restene (Ny2)

Sist oppdatert:
Fast leverte positive resultater i siste kvartal. Etter salget av internett-delen sitter Fast igjen en divisjon som leverer knalltall
(Nytt: Kommentarer fra Lervik angående Enterprise-del)


Fast fikk et overskudd på 3 millioner dollar i fjerde kvartal, mot minus 0,7 millioner kroner i samme kvartal året før. Nettoresultatet endte på 1 millioner dollar, mot minus 0,7 millioner dollar i samme kvartal året før.

Selskapets omsetning i fjerde kvartal endte på 12,9 millioner dollar, noe som var en oppgang på 24 prosent fra tredje kvartal.

- Fasts Data Search (som er den delen som blir igjen i Fast etter salget til Overture) økte inntektene ettersom Fast genererte mer omsetning fra Reuters, og fikk nye kunder som Cigna, Elsevier og CareerBuilder, heter det i en melding.

Fast skriver i meldingen at også omsetningen i Europa steg i perioden.

Selskapet skriver i meldingen at dagens kontantsituasjon gjør at det ikke er behov for ytterligere kapitalpåfyll fra investorene fremover.

Fast hadde 24,7 millioner dollar i kontanter og likvide midler ved utgangen av fjerde kvartal. Dette er litt opp fra 24,4 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal.

En svakt positiv kontantstrøm i fjerde kvartal var litt i overkant av analytikernes forventninger.

Knalltall i Enterprise-del

Ser vi litt nærmere på Enterprise-delen, som nå er meget interessant etter salget av web-delen, er tallene i fjerde kvartal og hele 2002 ganske enkelt imponerende.

Enterprise-delen omsatte for 10,58 millioner dollar og hadde et driftsresultat på pluss 1,9 millioner dollar i fjerde kvartal. Dette var en driftsmargin på imponerende 18 prosent.

For året var inntektene i denne delen på hele 36 millioner dollar og et driftsresultat på gode 6,3 millioner dollar. Dette var en driftsmargin på gode 17 prosent.

Tallene viser klart at Enterprise-delen skal være meget spennende å følge for investorene fremover.

- Er ikke dette en veldig god margin?

- Jo, men det er slik det er i software. Vi har ambisjoner om å bedre denne fremover, sier Lervik til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere