RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltøff JET-pulje for Vålerenga

VALLHALL (vif-fotball.no): Vålerenga får en knalltøff start på årets Junior Elite-turnering (JET) på Hamar. Tre av fjorårets semifinalister har havnet i pulje med et av Danmarks beste juniorlag. Dermed blir det en tøff kamp for å komme seg videre til kvartfinalen.

- Jeg synes at det er litt rart at tre av fjorårets semifinalister er plassert i samme pulje. Sammensetningen av puljene er merkelig, men jeg er ikke sikker på om puljene er satt opp eller trukket, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

- Vi må uansett slå alle om vi skal vinne turneringa, men oppsettet gjør at vi er nødt til å brenne mye krutt i de innledende kampene. Det kan fort få konsekvenser senere i turneringa.

Dansk og svensk motstand
Vålerenga har havnet i pulje med forårsvinner Rosenborg, svenske Halmstad og danske Nord-Sjælland.

- Det blir definitivt ingen enkle kamper i år, det hadde det kanskje ikke blitt om vi hadde blitt plassert i en av de andre puljene heller, men tidligere har vi opplevd å få en ganske enkel reise i enkeltkamper, for eksempel mot Sandefjord i fjor da vi vant 4-0 etter å ha ledet 3-0 ved pause.

- Da hadde vi muligheten til å hvile spillere. Den muligheten tror jeg ikke vi får i år. Det er fire veldig gode juniorlag i pulja og det blir knalltøft å komme seg videre.

Målsettinga før årets turnering er todelt. Når Vålerenga først deltar i en eliteturnering er finaleseier et naturlig mål, samtidig er matching på høyt nivå viktig for spillernes utvikling.

- Vi vil vinne turneringa. Det er det som er målsettinga vår. Skal vi gjøre det må vi slå alle vi møter. Så enkelt er det. Men når det er sagt er ikke turneringsseier vår viktigste motivasjon for å delta i JET. Vi vil matche våre spillere mot god motstand. Vi gleder oss til å møte lag som vi ikke møter i seriespillet til vanlig, forteller Holter.

Revansjesugne trøndere
Selv om Junior Elite-turneringa byr på ukjent motstand, har Vålerenga-trener Holter en anelse om hva som venter VIF-juniorene.

- Nord-Sjælland har et bra junior-lag. Jeg tror de var Danmarks tredje beste juniorlag forrige sesong. De satser hardt på ungdomsavdelingen sin og har også et veldig bra G16-lag. Halmstad var i JET-semifinalen i fjor og virket solide. De har både en junior-tropp og en rekrutt-tropp og har veldig mange juniorspillere i klubben. En knalltøff motstander.

- Rosenborg har et veldig godt juniorlag som helt sikkert har lyst til å vise seg frem etter at de røyk ut av junior-NM tidligere i år. Vi var selv i samme situasjon for to år siden da vi røyk ut mot Follo i den andre NM-runden. Da revansjerte vi oss ved å vinne JET.

- Det blir tøffe kamper, men vi tar det som en utfordring. Vi får bryna oss på gode motstandere, samtidig som vi er kvitt tre gode lag dersom vi går videre til kvartfinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere