Nå er det tid for å stu vekk paraplyen og gummistøvlene. De kommende dagene vil solen igjen titte fram.

- Akkurat nå har vi et høytrykk som strekker seg helt fra Jan Mayen til Skottland og Atlanterhavet. Det som er så kjekt er at dette høytrykket nå er på vei inn mot Skandinavia, sier vakthavende meteorolog ved Storm Geo, Ina Ynnesdal Sulen til Nettavisen.

Allerede i dag kan vestlendingene nyte godt av høstsolen. Over østlandet ligger det nå et grått skydekke, men slapp av, for allerede i morgen vil været bli merkbart bedre også her!

Godværet vil vare!
- Høyttrykket som nå er på vei inn mot Skandinavia, vil bli liggende ganske lenge, slik at det ventes finvær i alle fall fram til torsdag.

Det betyr sol, sol, og enda mer sol!

- Det er litt mer sikkert på fredag og lørdag, men østafjells er det mulighet for godvær også neste helg, opplyser Sulen.

Ikke hele landet vil få nyte godværet. I Nord-Norge må folk må være litt mer tålmodige.

- De nærmeste dagene og fram til tirsdag vil Nord-Norge bli påvirket av et lavtrykk fra Barentshavet. Det blir stort sett bare noen få regnbyger i ytre strøk. Onsdag og utover vil høytrykket påvirke været også der. Så de må være litt mer tålmodig for godværet, sier Sulen.

- Høytrykket vil til syvende og sist påvirke hele Norge, understreker meteorologen.

Temperaturene stabile
I Nord-Norge vil temperaturen holde seg i underkant av 10 grader de første dagene. Når høytrykket kommer kan det ventes i overkant av 10 grader. Midt-Norge og Sør-Norge vil temperaturen holde seg stabilt og uendret rundt 15 grader midt på dagen. Disse temperaturene er normale for årstiden.

-Det er verken varmt eller kaldt. Høytrykket fører også med seg mindre vind. Da høytrykket brer seg utover landet får vi et svakere vindfelt, forklarer meteorolog Sulen.

Glattføret avlyses på fjellet
Fjellstrøkene vil også få fint vær. Tidligere denne uken har det falt snø i høyder over 800-1000 meter, men dette vil ikke bli liggende lenge.

- Snøen vil forvinne fra veiene når solen får taket på veien, sier Sulen.

Sjekk været der du bor!