Til helgen blir det et væromslag. Nordavinden som preger landet nå, byttes ut med vind fra sør. Denne vinden drar med seg varmere luft fra kontinentet, men akkurat hvor varmt det blir er usikkert.

– Værprognosene blir ikke helt enige med seg selv. I går så det ut som det ville bli opp mot 20 grader i Oslo i helgen, i dag er prognosene 15–16 grader, kanskje opp mot 18, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan i Meteorologisk institutt til NTB.

Det som uansett er klart, er at det vil bli mildere vær over hele Sør-Norge til helgen. Slik det ser ut tirsdag, ligger Bergen an til å få de høyeste temperaturene. Her kan det bli opp mot 20 grader i helgen, kanskje mer.

Men fortsatt er dette veldig usikkert, understreker Granan.

Det ligger også an til å bli mildere vær videre nord, men trolig ikke før søndag. I Trøndelag ligger det an til å bli sol og temperaturer på rundt 18 grader.

I Nordland og Troms er det mer usikkert. Fra søndag og mandag kan det bli en god del mildere enn det er nå, men trolig et godt stykke unna 20-tallet. I Finnmark holder temperaturene seg trolig på samme nivå som nå, de fleste steder.

Værprognosene for Nord-Norge er imidlertid enda mer usikre enn lenger sør.

(©NTB)