RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KNALLVÆRET FORTSETTER: Hele Sør-Norge vil nyte godt vær den kommende uken.
KNALLVÆRET FORTSETTER: Hele Sør-Norge vil nyte godt vær den kommende uken. Foto: Vegard Grøtt

Knallværet fortsetter - hele uka

Sist oppdatert:
Dette er kanskje den deiligste nyheten du leser i dag.

Godværet som har preget landet denne helgen fortsetter - og det fortsetter hele neste uke, skal vi tro Meteorologisk Institutt.

- Det store, fine høytrykket vi har over oss nå vil bli liggende en god stund til. Det ser ut som om hele neste uke vil bli preget av høytrykket - særlig Sør-Norge, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe til Nettavisen.

Det betyr sol, sol og atter sol - for ohele landet fra Trøndelag og sørover.

HOPP I HAVET: Neste uke byr på mange muligheter for å bade under sol fra blå himmel. Dette bildet er fra Ingierstrand utenfor Oslo.

Desverre ser det ikke like bra ut for de nordligste fylkene, men fortvil ikke, oppholdsvær vil likevel prege landsdelen.

- Utover uken vil temperaturene vil synke noe, og mot helgen i skyststrøkene blir det vanskelig å komme opp i over 20 grader, dette på grunn av kjølig vind fra havet i vest, sier meteorolog Walløe.

- Hva med temperaturene?

- De blir varme, og vil ligge mellom 25 og 30 grader mange steder. Det ser ut som det blir varmest i midten av uken.

- Hva med nattetemperaturene?

- De holder seg ganske varme, men om det blir tropenetter eller ikke, skal ikke jeg si, men jeg tror ikke det blir tropenetter de steder «der folk bor». Det er nok høyere sjans for tropenetter på kysten, for eksempel i Oslofjorden der sjøen er blitt såpass varm nå, og temperaturen vil fortsette å stige.

Men også søndag har det vært høye temperaturer rundt om i landet.

- I de indre strøkene av Vestlandet, i Voss og Lærdal for eksempel, har temperaturene krøpet over 30 grader. Oslo har vært oppe i 27 grader, mens Bergen har vært oppe i 28-29 grader, det samme i Trondheim. I Nord-Norge har det også vært varmt mange steder, bortsett fra enkelte kyststrøk, sier Walløe.

Men tilbake til været den kommende uka: Det er bare å pakke badebuksa, solbriller og solkrem og komme seg ut til nye turer på stranda!

KNALLVÆR: Gode nyheter i Søndagsrevyens værmelding.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere