Knapt flertall i sentralstyret støtter Navarsete

Oslo (NTB): Sju av tolv medlemmer i Senterpartiets sentralstyre sier til VG at de ikke ønsker et ekstraordinært landsmøte i år. De vil dermed frede partileder Liv Signe Navarsete til landsmøtet i 2015.

Navarsete mener uroen rundt henne ikke kan fortsette og har bedt partiet avklare om ledelsen har tillit. Uttalelsene hennes fredag kunne tolkes dit hen at hun åpner for at det avholdes et snarlig ekstraordinært landsmøte der partiet velger ny leder.

Hun fikk fornyet tillit som partileder på landsmøtet i vår og skal i henhold til vedtektene bli sittende som leder i det minste fram til neste valg, som er på landsmøtet i 2015.

En rekke ordførere og fylkespolitikere har de siste ukene gått ut og forlangt et lederskifte. Bakteppet er det elendige stortingsvalget, den knusende rapporten før jul og den siste tidens kritikk mot Sp-lederen.

En ringerunde VG har gjort til de tolv medlemmene i partiets sentralstyre, viser imidlertid at toppledelsen etter alt å dømme vil vente til neste vår. Begge nestlederne Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum sier et kontant nei til ekstraordinært landsmøte for å velge ny ledelse, det samme gjør fem andre, skriver avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.