RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kneblet Sinnataggen

Foto: Europeisk Ungdom
Sist oppdatert:
Sinnataggen, Wenche Foss og løvene foran Stortinget var bare noen av de som ble kneblet da Europeisk Ungdoms demokrati-aksjon. Se video!

(YEYE): For å demonstrere mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko, gikk medlemmer av Europeisk Ungdom over hele landet til aksjon og kneblet statuer av kjente norske personligheter.

- Dette er for å sette fokus på Lukasjenkos knebling av ytringsfriheten i Hviterussland, sier leder Liselotte Lunde.

Aksjonerte over hele Europa
For andre året på rad ble aksjonen gjennomført av EU-forkjempende ungdommer over hele Europa. Ved å kneble statuene med en teipbit, skjerf eller lignende, samt å henge opp et skilt hvor det står «Europe, give Belarus a voice» håper ungdommene å rettet mer fokus på situasjonen i Hviterussland. I følge Lunde skal aksjonene ha foregått i over 100 europeiske byer. Her i Norge gikk aksjonen smertefritt, med unntak av statuen av dronning Maud i Slottsparken i Oslo.

- Vi har bare fått masse positive reaksjoner fra folk som synes aksjonen er kul og som mener det er viktig at man setter fokus på dette. Hviterussland ligger jo bare noen timers flytur fra Oslo. Eneste problemet vi hadde var I Oslo hvor vi ble stoppet av gardistene ved Slottet da vi forsøkte å kneble statuen av dronning Maud, forteller Lunde.

Stoppet av politiet
Da Europæisk Ungdom i Danmark skulle kneble en statue i København, ble de stoppet av det danske politiet. Aksjonen foregikk også flere andre steder i København uten at disse ble stoppet, blant annet ble statuen av den danske kongen Fredrik 7. kneblet. Du kan se video av kneblingene her:

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere