RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knightsbridge så tankinntjening falle

Sist oppdatert:
Andre kvartal ble som forventet en nedtur for stortankrederiet Knightsbridge som følge av fallet i spotratene. Styreformann Ola Lorentzon tror imidlertid på bedring i andre halvår
Den fallende trenden i tankratene fortsatte i andre kvartal etter en tilsvarende trend gjennom første kvartal. Det første til at Knightsbridge gjennomsnittlige VLCC-rater fra fra 56.900 dollar dagen i første kvartal til 38.900 dollar i andre kvartal.

Rederiet har fem VLCC'er i flåten som seilte inn 20,9 millioner dollar i løpet av andre kvartal, en klar nedgang fra samme periode i fjor da driftsinntektene endte på 28 ,1 millioner.

Driftsresultatet falt fra 15,4 millioner i andre kvartal i fjor til 8,3 i samme periode i år. Nettoresultatet ble halvert fra 14,8 til 7,4 millioner dollar. Rederiet dokket et skip i andre kvartal.

Ser bedring

Andre kvartal var i stor grad preget av fall i VLCC-ratene, som bunnet i juni på worldscale 50. Snittraten endte på ws 72 eller 32.000 dollar dagen fra den Arabiske Gulf til Fjerne Østen.

- En større del østgående reiser økt listen av skip åpne i den Arabiske Gulf i kvartalet. kombinert med en økende flåte, skiftet psykologien i markedet i redernes disfavør somr esulterte i et negativt press på ratene, skriver Knightsbridge.

VLCC-flåten er i dag på 456 fartøyer mens antallet skip under bygging økte fra 88 til 94 gjennom kvartalet, som tilsvarer 20,65 prosent av eksisterende flåte.

- Selv om tankmarkedet nylig har sett lavere nivåer enn ventet, forventes ratene å få en rekyl i andre halvår i år, mener Knightsbridge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere