RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SELVMORDSBOMBERE: Flere ble drept og skadet, da selvmordsbombere angrep to moskeer i Sanaa i Jemen under en fredagsbønn tidligere i år. 2014 var det verste terroråret på lenge.
SELVMORDSBOMBERE: Flere ble drept og skadet, da selvmordsbombere angrep to moskeer i Sanaa i Jemen under en fredagsbønn tidligere i år. 2014 var det verste terroråret på lenge. Foto: Khaled Abdullah (Scanpix)

Økning i antallet terrorangrep i 2014

2014 det blodigste året på mange tiår.

Langt flere mistet livet i terrorangrep i fjor sammenlignet med året før, ifølge en rapport fra det amerikanske utenriksdepartementet.

På verdensbasis ble det i alt registrert 13.463 angrep i 2014, opp en tredel fra 2013. 

LES også: Oslo-kvinne (20) terrormistenkt

Terror
32.727 mennesker ble drept i angrepene, en økning på 81 prosent. Ifølge rapporten skyldes økningen i hovedsak ustabilitet i Irak, Afghanistan, Syria og Nigeria.

I fjor ble også 9.400 mennesker tatt som gisler, en tredobling fra året før.

Og 2014 har vært et blodig år, også på andre måter.

Krig
Flere mennesker ble drept i direkte krigshandlinger i fjor enn i noe annet år siden den kalde krigen, viser en rapport som ble lagt frem torsdag.

Forskere ved universitetet i Uppsala i Sverige fører ved hjelp av et konfliktdataprogram nøye oversikt over antall krigsofre i verden. Her er tall fra terrorhandlinger ikke tatt med. 

101.400 mennesker ble drept i direkte krigshandlinger i fjor, og 2014 ble dermed det blodigste året siden den kalde krigen som tok slutt i 1989.

LES mer: 2014 var det blodigste året siden den kalde krigen

- Man må tilbake til krigen mellom Irak og Iran, Vietnamkrigen og Koreakrigen for å finne høyere tall. Året 2014 utmerker seg på et svært tydelig vis, sier professor Peter Wallensteen som har vært med på å skrive rapporten.

GRUSOMHETER: Skjermdump av det som skal være en video fra IS-terroristene. Voldshandlingene i Syria og Irak er en av konfliktene som har forårsaket høye drapstall i 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere