RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økning i smugling blant søreuropeere

Oslo (NTB): Den økonomiske krisen i Europa fører til at tollerne på Gardermoen opplever en økning av fattige søreuropeere som tas for narkotikasmugling.

Hovedflyplassen på Gardermoen er en av de viktigste inngangene for smuglere inn i Norge, og kontorsjef Tor Fredriksen i Tollvesenet sier til NRK at den økonomiske krisen har ført til at flere personer som tidligere har jobbet, nå har oppdaget smugling av narkotika som en alternativ inntektskilde.

- Vi har opplevd en større andel fattige søreuropeiske borgere som bruker smugling som en utvei for å bedre situasjonen sin. Hvis du tar Spania spesielt, så vet vi at det er nesten 50 prosent arbeidsledighet blant unge spanjoler, spesielt sør i landet. Det er ikke unaturlig at de vil prøve å rette på økonomien sin ved å ta en smuglertur derfra, mener Fredriksen.

Statistikken viser at det er personer som er bosatt i Spania som oftest blir tatt for å smugle narkotika gjemt i kroppen, men ofte gjelder dette personer som er født i et annet land. Sammen med polakker står de for to tredeler av at tilfellene med innvendig smugling av narkotika.

Tollvesenets egen statistikk viser at det i løpet av årets seks første måneder er gjort 31 innvendige beslag, altså personer som har smuglet narkotika i kroppens hulrom. Totalt er det beslaglagt rundt 25 kilo narkotika smuglet innvending i løpet av første halvår.

I 2011 ble det gjort 38 slike beslag i samme periode. I 2007 ble det bare gjort fire innvendige beslag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere