*Nettavisen* Nyheter.

Knipser som aldri før

Selv om flere og flere tar bilder med digitalkamera, er vi blitt flinkere å fremkalle bildene i papirutgave. I tillegg kjøper vi nye kameraer som aldri før.

02.08.04 15:25

Mens salget av digitalkameraer går så det suser, har fotoindustrien i et par år slitt med nedgang i bildeproduksjonen. Tidligere lot vi bildene ligge på PCen, men nå er tendensen snudd, opplyser Fotorådet i en pressemelding mandag.

Digitalfilm gjør opp for "vanlig" film

Fotorådets tall for første halvår viser at den totale bildeproduksjonen er den samme som året før. Den kraftige økningen i kopiering fra digitalkameraer har mer eller mindre tatt igjen fallet i kopiering fra film.

- Men fortsatt finnes det langt over 100 millioner bildefiler liggende i PC’ene, som folk kunne tenkt seg å få kopiert, opplyser informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet i meldingen.

Selv om snart halvparten av norske husholdninger har digitalkamera, synker ikke salget av "vanlig" film. Reduksjonen har hittil i år vært på 10 prosent, noe som viser at vi bruker det filmbaserte kameraet nesten like mye som før.

Rekordsalg av kameraer

Vi tar bilder som aldri før. Mens det i fjor ble solgt 153.000 kameraer i første halvår, steg tallet til 193.000 i år. Dette gir en økning på 26 prosent.

Salget av filmbaserte kameraer har falt kraftig de to siste årene, og er nå svært lite. Salgsøkningen når det gjelder digitalkameraer er nesten 70 prosent.

Selv om snittprisene på digitalkameraer har falt siden i fjor, har totalverdien i omsetning steget med like mye. Engangskameraer er fortsatt populært, og salget steg med 38 prosent. Dette gir en ny salgsrekord for produktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.