*Nettavisen* Nyheter.

Knivdesperado innlagt på psykiatrisk

Mannen som knivstakk fem personer i Oslo sentrum tirsdag er innlagt på regional sikkerhetsavdeling.

30.10.08 11:55

(iOslo.no) Fem personer ble i løpet av kort tid knivstukket på åpen gate i Oslo sentrum tirsdag kveld. Skrekkslagne mennesker ble vitne til at en mann bevæpnet med en 30 centimeter lang jaktkniv gikk til angrep på tilfeldige forbipasserende.

Ikke oversikt
- Vi har pågrepet en mann som er siktet for diverse knivstikkinger rundt Gunerius (kjøpesenter red.anm.) i Oslo sentrum i går kveld, forteller politiadvokat Cecilie Gulnes.

Klikk på bildet for å forstørre.

MØTTE PRESSEN: Politiadvokat Cecilie Gulnes fortalte at politiet ikke har oversikt på hvor mange som skal ha blitt truet av knivstikkeren. Foto: Scanpix

Ikke oversikt
Gulnes forteller videre at de ikke ønsker å gå ut med skadeomfanget etter knivstikkingene, deriblant hvor ofrene ble stukket på kroppen. Men mannen har i hvert fall truffet fem personer hvorav to fortsatt ligger på sykehus med lettere skader.

- Mannen vi har pågrepet vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag eller i morgen. Han er nå innlagt på regional sikkerhetsavdeling på Dikemark sykehus (psykiatrisk sykehus i Asker red.anm), opplyser hun og legger til at mannen ennå ikke er avhørt.

Gjerningsmannen, som skal være en 36 år gammel mann av somalisk opprinnelse, ble overmannet av politiet etter kort tid. Han skal tidligere ha vært innblandet i vold, narkotika og bråk.

- Vi har ikke fullstendig oversikt over sykehistorien hans eller straffesakene han har vært involvert i, men på bakgrunn av tidligere saker kan det være mistanke om psykiske lidelser, forteller Gulnes til iOslo.no og legger til at hun ikke vet om mannen gikk på medisiner.

Bør politiet og psykiatrien samarbeide tettere?

- Vi har et tett samarbeid med psykiatrien, det har vi hatt siden trikkedrapet på Bislett, understreker hun.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.