Kniver om passasjerer

Både Norwegian og Widerøe lokker med nye ruter og lavere priser når det nærmer seg sommer.

Fra mai flyr Norwegian daglig mellom Oslo og München.

- I alt for lang tid har kunder blitt utnyttet med høye priser på reiser til München. Forretningsreisende så vel som andre reiselystne får nå tilgang til langt lavere priser enn det som har vært tilgjengelig tidligere, sier rutetilbud-sjef i Norwegian, Daniel Skjeldam, i en pressemelding.

Hyppigere Tyskland-avganger
I tillegg til daglige flygninger fra Oslo til München, tilbyr selskapet fra våren daglige avganger fra Oslo til Düsseldorf og Berlin, samt flere flyvinger fra Bergen og Oslo til Hamburg.

München er kanskje Tysklands fremste turistby, og lokker med historiske bygninger og kirker i barokk- eller renessansestil, det velkjente klokkespillet fra rådhuset, shopping, bayersk folklore og mange ølstuer. Byen er også et godt utgangspunkt for alpeturer.

Widerøe til Gotland
For de som avgrenser turen til søta bror, kan det være nyttig å vite at Widerøe setter opp ruter fra Oslo til Gotland. Fra midten av juni flyr selskapet to avganger i uken.

- I fjor ble sommerruten til Gotland svært godt mottatt i det norske feriemarkedet. I begynnelsen av juli var over 70 prosent av setene fra Oslo allerede solgt. Dersom noen planlegger å besøke Gotland med fly i sommer, gjelder det å være tidlig ute, skriver informasjonsdirektør Richard Kongsteien i en pressemelding.

Fra juli flyr Widerøe strekningen til Sveriges største øy tre ganger i uken. Med sine mange soldager og flotte strender markedsfører Gotland seg som et alternativ til tradisjonelle sydenturer. Øyas stolthet, middelalderbyen Visby, er oppført på FNs verdensarvliste. Reisearrangørene hevder dessuten at Gotland er et eldorado for fiskeentusiaster og syklister.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.