Gå til sidens hovedinnhold

Knivmannen bodde i telt

Måtte flytte ut av kommunal bolig.

(Nordlys) Det var tidlig mandag morgen at jenta ble knivstukket på vei til skolen av en mann i begynnelsen av 60-årene.

Nordlys har snakket med gjerningsmannens kamerat og nabo de siste årene.

Bor i telt
De har bodd rett ved siden av hverandre i kommunale leiligheter på Borkenes i Kvæfjord kommune, men for noen måneder siden måtte mannen som nå er siktet for knivstikkingen mandags morgen, flytte ut ifølge kameraten.

– Jeg tilbød han å bo på sofaen hos meg, men det ville han ikke. Han måtte flytte ut av leiligheta si på grunn av at det var maur og andre dyr som ødela og spiste den opp, sier kameraten.

Da han følte at han måtte rømme leiligheta, flyttet han inn i et lite telt et stykke utenfor Borkenes sentrum, hvor han har bodd de siste månedene. Teltet står cirka to kilometer fra der knivstikkingen fant sted mandag morgen.

– Han var helt fin
Kompisen klarer ikke å forstå hvordan det kan ha skjedd. Før helga var gjerningsmannen innom for å få vasket klær slik han har gjort ofte den siste perioden.

– Han var helt fin, og i god form før helga. Jeg kunne ikke se at noe skulle være galt.

Gjerningsmannen som er i 60-årene skal tidligere ha hatt et rusproblem, men ifølge kameraten har han holdt seg tørr i fem år. Men han skal ikke ha fått særlig med oppfølging av det kommunale systemet.

– Han har slitt i mange år for å få oppfølging og støtte av kommunen. Dette har han ikke fått noe særlig av, hevder kameraten.

- Men at det skulle føre til knivstikking fikk jeg ingen forsvarsler om, legger han til.

- Fått avslag på hjelp
Han forklarer at det skal ha vært tøft for kompisen å klare å holde seg tørrlagt uten å få noen oppfølging av fagpersonell.

– Men han skal i lang tid ha fått avslag på hjelp, men har klart seg sjøl ganske lenge. Derfor er det helt uforståelig at dette har skjedd.

Konfrontert med påstandene fra gjerningsmannens kamerat, sier ordfører Torbjørn Larsen i Kvæfjord kommune at han ikke kan gå inn på tema om gjerningsmannen.

– Jeg ber om forståelse for at jeg ikke kan kommentere noe som omhandler gjerningsmannen. Jeg kommenterer ikke person, eller noe annet som omhandler selve hendelsen, sier Larsen.

Lew flere saker fra Nordlys.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her