*Nettavisen* Nyheter.

Knivran på Minde

Foto: Henrik Færevåg (ibergen.no)

Politiet jakter på en mann mellom 29 og 35 år, som ved 14.30-tiden skal ha ranet en tippekiosk på Minde med kniv. Ingen kom til skade under ranet.

25.08.06 16:37

- Vi har et ran, som har skjedd i Tippekiosken på Minde. Ingen kom til skade, og gjerningsmannen er ikke pågrepet, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no. Ranet skjedde ved 14.30-tiden i ettermiddag.

Kom ikke til skade
Gjerningsmannen skal ha brukt en stor kniv og fortsøkt å true til seg penger. Det er ukjent om han fikk med seg noe, og i så fall hvor stort beløpet er.

Det var kun en person på jobb da ranet skjedde. Ifølge innehaveren skal mannen ikke ha kommet fysisk til skade.

- En mann kom inn og truet med kniv. Stort mer vet vi ikke ennå. Vi fikk beskjed nå nettopp. At noe sånt kan skje midt på lyse dagen..., sier innehaveren til iBergen.no.

Caps og bart
Ifølge operasjonsleder Lyssand, forsvant ransmannen på en gammel sykkel i retning Bendixens vei, mot Wergeland. Raneren skal ha vært mellom 29 pg 35 år gammel, og mellom 175 og 180 centimeter høy.

- Gjerningsmannen var iført en caps, blå fleecejakke og en grå bukse. I tillegg skal han ha hatt en liten bart, forteller Lyssand til iBergen.no.

Mannen som var på jobb, ønsket ikke å kommentere ranet overfor iBergen.nos utsendte reporter på Minde. Ransofferet er nå på vei til politihuset i Bergen for avhør.

Innbrudd i fjor
Innehaveren av kiosken fortviler over ranet, men har i øyeblikket ikke oversikt over hvor mye penger ransmannen fikk med seg.

- Dette er andre gangen på kort tid sånt skjer. I fjor var det innbrudd i kiosken, og tyvene tømte alle automatene vi har. Vi tapte masse penger, og var akkurat begynt å tjene inn igjen det tapte. Nå spørs det om vi orker å drive med dette lenger, sier innehaveren.

Leter over hele byen
Politiet konsentrerte letingen først om områdene rundt Fridalen og Wergeland, men nå er jakten utvidet til hele Bergen og omegn.

- Alle våre biler ser etter mannen, også utenfor Minde-området. Han kan jo ha flyttet seg langt avgårde på den tiden som er gått, sier Lyssand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.