*Nettavisen* Nyheter.

Knivstakk naboen i halsen

Foto: Scanpix

Med et blodig håndkle rundt halsen ble mannen funnet inne på sitt eget værelse på et hospits i Bergen. Til politiet forklarte han at naboen hadde stukket ham med kniv.

Nå er den 38 år gamle naboen dømt i Bergen tingrett for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Knivstikkingen oppsto i september i år, etter at 38-åringen beskylte naboen for å ha stjålet penger av ham. Tiltalte oppsøkte mannen på rommet hans sammen med en annen mann. Da han avviste beskyldningene deres, gikk 38-åringen amok med en lommekniv han holdt mellom fingrene.

Blødde kraftig
Resultatet ble et ti centimeter langt kutt fra øret og ut mot haken. Like etter knivstikkingen ble mannen funnet av en annen nabo på sitt eget rom. Han holdt da et blodig laken mot halsen. Knivofferet blødde så kraftig at han måtte innlegges på Haukeland sykehus for behandling. Han forklarte både til ambulansepersonalet og politiet at det var 38-åringen som var gjerningsmannen.

Nektet for knivstikking
38-åringen innrømmet overfor retten at de to skal ha kranglet etter at han beskyldte sin nabo for å ha stjålet penger fra ham, men nektet kategorisk for å ha noen ting med knivstikkingen å gjøre. Retten valgte imidlertid å tro på offeret og dømte mannen til fengsel for knivangrepet.

Tilfeldig at det ikke var livstruende
«Det å kutte et annet menneske i halsregionen er svært farlig. Etter rettens vurdering er det av allmennpreventive grunner nødvendig med en streng reaksjon mot voldshandlinger som dette, der det blir brukt kniv mot vitale deler av kroppen og det skyldes rene tilfeldigheter at offeret ikke blir livstruende skadd.» skriver retten i dommen.

Sammen med flere andre forhold ble 38-åringen dømt til en fengselsdom på ett år og to måneder, med fratrekk av fire måneders varetekt. Han må også betale 15.000 kroner i erstatning til sin nabo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag