RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knivstukket imam tør ikke gå ut

REDD: Imam Nehmat Ali Shah (57) har ikke turt å gå tilbake til moskeen etter at han ble angrepet med kniv for snaue to uker siden. Foto: Scanpix
REDD: Imam Nehmat Ali Shah (57) har ikke turt å gå tilbake til moskeen etter at han ble angrepet med kniv for snaue to uker siden. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Han er redd så lenge gjerningspersonen ikke er tatt.

Snaue to uker har gått siden Nehmat Ali Shah (57) - imam ved Norges største moske, Central Jamaat Ahle-Sunnat - ble knivstukket idet han var på for å lede en kveldsbønn i moskeen.

Fortsatt er ingen pågrepet for angrepet, men politiet jobber med å finne gjerningspersonen - som ifølge imamen var iført en hvit finlandshette.

Les også: Bitter maktkamp mulig motiv bak drapsforsøk på imam

Les også: Politiet gransker høyreekstreme og gamle moské-konflikter

- Holder seg kun hjemme
Shah ble stukket i låret og ansiktet. Han fikk store skader, men kunne skrives ut fra sykehuset to dager senere. I etterkant av overfallet - som skjedde hjemme i hans bakgård på Grønland - har imamen ikke turt å gå i moskeen. Det sier moskeens styreleder Ghulam Sarwar til Nettavisen.

Oslo 20140617. Politiet mener noen forsøkte å drepe imam Nehmat Ali Shah natt til tirsdag. Imamen ble stukket ned utenfor sitt hjem på Grønland i Oslo, og fortsatt er ingen pågrepet. Ghulam Sarwar er styreleder i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo, Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

- Han er redd, og det kommer han til å være så lenge gjerningspersonen ikke er tatt.  Derfor holder han seg kun hjemme, sier Sarwar, som er nær venn av imamen.

Shah skal ifølge styrelederen bli helt frisk igjen, men han er fortsatt svak etter angrepet.

- Han hadde ganske mye feber for noen dager siden, og er ganske svak. Det kommer til å ta tid før ansiktet gror helt. Han ble truffet av kniven på venstresiden av ansiktet, forteller Sarwar.

- Vi håper at han blir helt frisk, og vi ber for ham, legger han til.

- Status er som før
Politiet står fortsatt uten mistenkt gjerningsmann etter angrepet. To menn - en far og en sønn - ble siktet for angrepet samme kveld som det skjedde, men de to ble ikke begjært fengslet.

Fakta: Norges største moské

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Menigheten Central Jamaat Ahle-Sunnat er med rundt 5.000 medlemmer den største i Norge.

Menigheten åpnet i 2006 ny moské i Motzfeldts gate i Oslo med plass til 2.500 personer.

Imam Nehmat Ali Shah ble mandag kveld sendt til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt angrepet på åpen gate utenfor sitt hjem.

I mars 2006 ble fire personer sendt til legevakt etter å ha blitt angrepet av sju personer som tok seg inn i moskeen under fredagsbønnen. Tre måneder senere var rundt 100 personer involvert i bråk etter at en mann brøt besøksforbudet til moskeen.

Intern maktkamp har blitt trukket fram som mulig årsak til de to episodene fra 2006, og en flere år gammel strid mellom to storfamilier skal ligge bak.

(Kilder: Central Jamaat Ahle-Sunnat, Wikipedia, Aftenposten, NTB)

(©NTB)

Politioverbetjent Egil Kulseth ved Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt kunne søndag verken bekrefte eller avkrefte om de to fortsatt har status som siktet i saken. 

- Status i saken er som før. Ikke noe nytt eller noen pågrepet, skriver han i en SMS til Nettavisen.

Styreleder Sarwar forteller at han snakket med politiet nylig, og at det ikke har skjedd noen utvikling i saken.

- Vi håper de snart finner personen som har gjort dette. Mange i moskeen er veldig bekymret over at ingen er pågrepet ennå.

De to fredagsbønnene som har blitt holdt etter at imamen ble knivstukket har vært ekstra folksomme.

- Det er en del flere som kommer. Mange har spørsmål om hva som skjer i saken, og det må vi tåle. Men foreløpig vet vi ikke mye, sier Sarwar.

ANGREPET: I denne bygården ble imamen angrepet bakfra og knivstukket i lår og ansikt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere