Mannen var ute på en løpetur i et skogsområde på Gulset i Skien da han ble skadet ved 18.30-tiden tirsdag kveld. Politiet trodde først mannen var blitt knivstukket, og han ble raskt fraktet til sykehus.

Det operative søket etter en mulig gjerningsperson er avsluttet, opplyser. Sør-Øst politidistrikt. Den skadde mannen er utskrevet fra sykehus.

Ny teori

Politiet jobber ut fra flere mulige hypoteser etter meldingen om den angivelige knivstikkingen, og viker vekk fra at hendelsen handlet om nettopp dette.

– Vi jobber etter flere hypoteser, vi har i øyeblikket ingen konkret gjerningsperson vi leter etter, skriver politiet i en pressemelding.

Den skadde mannen skal selv ha oppgitt til politiet at han ble knivstukket, og mannen hadde kun overflateskader.

– Men ut fra den informasjonen vi har nå, så er det en hypotese at skadene kan ha skjedd som følge av en ulykke eller et fall eller lignende. Dette vil vi få mer klarhet i når vi har fått avhørt fornærmede, sier fungerende politistasjonssjef, Sigrid Dahl.

– Det er ikke noe grunn til å tro at det har vært en kniv inne i bildet her, sier Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt sier til VG.

Måtte avbryte avhør

- Vi forsøkte å avhøre mannen på sykehuset i går kveld, men var nødt til å avbryte grunnet helsetilstanden hans, sier Sigrid Dahl til Nettavisen.

Det ble også forsøkt å foreta et avhør etter mannen i 50-årene ble uskrevet av sykehuset. Dahl forteller at de håper på å få et fullverdig avhør i løpet av dagen.

Det er ikke kjent hva mannen har forklart så langt.

Fungerende politistasjonssjef Dahl vil presisere at mannen har fortsatt status som fornærmet i den alvorlige hendelsen, dette på bakgrunn av de mulige hypotesene politiet jobber med for skadene mannen fikk.

Hunder og helikopter

Væpnet politi med hundepatruljer og støtte fra helikopter søkte lenge i området sent tirsdag kveld. Sørøst politidistrikt ba om tips fra folk som kan sett noe i området.

– Det var vitner som fant den skadde mannen, som meldte fra, sa innsatsleder Åsmund Sanda til NRK.

Videre sa innsatslederen at det foreløpig er helt ukjent om det er noen relasjon mellom den skadde og en mulig gjerningsmann.

– Vi har ikke noe særlig beskrivelse av gjerningspersonen. Den er så vag at den er ikke verdt noe.

Ba folk holde seg unna

Aksjonen tirsdag kveld tok mye av politiets ressurser. De ba mediene om forståelse for at de sto midt i en væpnet aksjon. Samtidig ba de «andre skogtravere om å holde seg borte fra Åletjern og Ugleveien inntil situasjonen er avklart».

Varden var i kontakt med en beboer som hadde fått streng beskjed om å låse døren og holde seg inne.

– Området er gjennomsøkt. Vi har ikke grunnlag for å si at det befinner seg farlige personer der nå, forteller operasjonsleder Kråkenes.

Fungerende politistasjonssjef Sigrid Dahl sier at de har forståelse for at denne hendelsen oppleves som skremmende for de som bor i nærområdet.

- Det er viktig å si at vi ut fra de opplysningene vi nå har ikke har grunn til si at de som bor i nærområdet skal føle seg utrygge.

Nabo: - Ett av sårene var ganske dypt

En nabo Telemarksavisa har snakket med forteller at hun traff på den fornærmede mannen idet han kom ut fra skogen.

- Ett av sårene var ganske dypt. Jeg begynte å ta av ham jakken for å undersøke sårene nærmere, da oppdaget jeg det dype kuttet, sier kvinnen.

Deretter skal politiet ha blitt tilkalt, og kom raskt til stedet.