RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SVT / HANDOUT / (SCANPIX)

Knivstukket reporter: - Glad jeg lever

Sist oppdatert:
Den svenske reporteren hadde akkurat forlatt hotellet i Kairo da han ble angrepet av mobb.

Bert Sundström, utenriksreporter for Sveriges Television, forteller nå hva som skjedde da han ble knivstukket i Kairo denne uken.

- Jeg er glad for at jeg lever sier han på telefon til SVTs utenrikssjef Ingrid Thörnqvist ifølge svt.se.

Mistet kontakten
Den svenske TV-kanalen mistet torsdag kontakten med sin medarbeider som dekket urolighetene i Kairo. Da hjemmeredaksjonen ringte ham opp, fikk de en arabisk stemme i telefonen.

- Deres mann befinner seg hos den egyptiske regjeringen, hos militæret. Vil dere horunger ha ham, så kom og hent ham, var den brutale beskjeden.

Alvorlig skadet
Etter noen timer i uvisshet om hva som hadde skjedd, ble Sundström lokalisert på et sykehus, alvorlig skadet. Etter flere dagers behandling på sykehuset er han nå selv i stand til å fortelle hva han husker. Han forteller at han akkurat hadde forlatt hotellet da han ble stoppet av mobb. Han forsøkte å gå i en annen retning, men de fulgte etter ham og slo ham ned. Deretter husker han ikke noe.

Ifølge legen på sykehuset er svensken påført skader i hodet og i en lunge, men han sier at han kommer til å bli helt bra igjen.

114 angrep på journalister

Organisasjonen Committee to Protect Journalists (CPJ) hadde per lørdag talt opp 114 direkte angrep på journalister og nyhetsstasjoner denne uken i Egypt.

Organisasjonen mener statlige medier i Egypt skaper en atmosfære som oppfordrer til vold mot uavhengige medier. De statlige kanalene gir god plass til røster som hevder at utenlandske reportere har en skjult agenda. Lokale journalister er kalt vantro fordi de arbeider for internasjonale medier, mens Al Jazeera er beskyldt for å hisse opp folket.

Fredag kom meldingen om at den 36 år gamle egyptiske journalisten Ahmed Mohammed Mahmoud, som ble skutt av en snikskytter nær Tahrir Square 28. januar, døde av skadene. Mahmoud var på jobb for avisa Al-Taawun og tok bilder av sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker. Han er den første journalisten som er drept i uroen i Egypt, ifølge Associated Press (AP).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere