*Nettavisen* Nyheter.

Knokler fra kong Alfred kan være funnet

London (NTB-DPA): Forskere tror skjelettbein som stammer fra kong Alfred, har blitt funnet i en boks på et museum i Sør- England.

Knoklene til kongen har blitt flyttet på flere ganger etter hans død i 899. Han ble opprinnelig begravet i katedralen i Winchester. Kong Alfred er kjent for å ha forsvart sitt kongerike i Wessex mot vikingene og lagt grunnlaget for et samlet England.

Også tidligere har arkeologer trodd at levningene etter den store kongen har blitt funnet. Senest i mars i fjor måtte arkeologer bite i seg skuffelsen da det viste seg at knoklene som da var funnet ikke var gamle nok til å tilhøre kong Alfred. Da fikk de høre om bein fra en utgraving fra Hyde Abbey på 1990-tallet som var plassert på Winchester City Museum. Det ble gjort undersøkelser av bekkenbeinet som lå i en boks. Disse viser at det er usannsynlig at knoklene stammer fra andre enn kong Alfred eller hans sønn.

- Gitt alderen på avdøde og den sannsynlig maskuline identiteten, er de sannsynlige kandidatene kong Alfred, kong Edward den gamle eller kong Edwards bror Æthelweard. Alle skal ha blitt begravet i katedralen, men historiske bevis indikerer at det bare var kistene til Alfred og Edward som ble plassert på høyalteret, sier forsker i humanpatologi Katie Tucker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.