RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuser beina for skjønnheten

Menn går gjennom et smertehelvete for å bli høyere.

(SIDE2): Beinet brekkes på flere steder, en stålramme plasseres på utsiden av leggen og metallnåler stikker inn i beinet. Hver dag i månedsvis roteres skruer som er festet på nålene. Det er smertefullt og gir risiko for infeksjoner - dette er en kort beskrivelse av hva noen tyr til for å bli noen centimeter høyere.

Strenge regler
I mange år ble metoden brukt for blant annet å rette opp deformasjon eller skader etter ulykker. Men nå blir operasjonen stadig oftere gjennomført av skjønnhetsmessige grunner for å hjelpe personer, spesielt menn, med å bli litt høyere, melder AbcNews.

Direktør Robert Rozbruch ved «the Institute for Limb Lengthening and Reconstruction» i New York forteller at menn kommer til ham med et ønske om å bli høyere. Han tviler likevel på at forlengelse av beina blir en ny kosmetisk grense, og at dette ikke er blant deres normale rutiner. Utfører de slike operasjoner så er det isåfall for personer som er veldig lave og sliter psykisk med høyden sin. Men pasientene må først gjennom en rekke psykologiske tester for å sjekke om de er riktige kandidater for prosedyren.

- Vi luker ut de som vil dette bare fordi de synes det vil være kult å bli høyere, sier han.

Smertefullt
Psykolog Ellen Westrich ved samme institutt, forklarer at pasienter som ønsker slike operasjoner er svært deprimerte på grunn av høyden sin. Hun forklarer at det kan være menn som gjør suksess i sitt arbeid eller med sine studier, men de er likevel svært ulykkelige på grunn av sin høyde. De er så ulykkelige at de er villige til å gjennomføre en så smertefull operasjon, påpeker hun.

Forlengelse av beina utføres på mange ulike måter, men det vanligste er å brekke beinet på flere steder og feste en stålramme på utsiden. Pasienten læres til å skru på rammen og nålene som fører til at beina dras fra hverandre rundt en millimeter om dagen. Beinet fornyer seg selv, det vil si at når beina blir delt så vokser nytt vev fram for å fylle «hullet». Musklene, nervene og arteriene strekkes også. I løpet av en behandlingsrunde kan en person bli så mye som over 7 centimeter høyere, skriver AbcNews.

Prisen for å bli litt høyere ligger på rundt 120.000 dollar.

Selv om Rozbruch sier at dette ikke er en operasjon de utfører uten videre, er han samtidig skeptisk til å avvise operasjoner helt selv om det er snakk om kosmetiske grunner. Det er fordi hvis han nekter en person behandlingen, kan det hende at personene utfører inngrepet i andre land som Kina, Egypt, Helles, Russland eller Iran, hvor standarden på klinikkene ikke er ideelle.

Følg med på siste nytt innen helse her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere