Knut (65) ble sendt hjem fra legevakta og døde

Foto: Inger Lene O. Steen (Østlandsposten)

Legen konkluderte med skrubbsår og beruselse - så døde Knut av hjerneblødning.

02.03.10 16:13

11. november falt Knut Larsen (65) fra Larvik utenfor Skomakær’n pøbb, skriver Østlandsposten.

- Skrubbsår og beruselse

På legevakta konkluderte turnuslegen med skrubbsår og beruselse. Kort tid etter døde Larsen i sin egen seng av brudd på hodeskallen og hjerneblødning.

Helsetilsynet i Vestfold har opprettet tilsynssak mot Larvik legevakt. Deres faglige vurdering av den tragiske hendelsen er ennå ikke klar, foreløpig er det uklart om legen skulle ha gjort mer for å hjelpe. Blant annet ventes det på dokumentasjon på rutiner fra legevakta.

Les også: Vil se rutinene ved Larvik legevakt

Sønnene opprørte

Svein Erik Williamson (38) og Dag-Rune Larsen (35), sønnene til Knut Larsen, er opprørte over at legen sendte faren hjem, uten å beholde ham til observasjon eller ta røntgen av hodet.

- Det er skremmende hvis rutinene er for dårlige. Det er bedre å være føre var. Hadde han dødd på sykehuset hadde vi i hvert fall visst at de hadde gjort et forsøk på å redde ham, sier Williamson til Østlandsposten.

Begge opplever at legevakta opptrådte arrogant og ikke tok Larsens uhell alvorlig fordi enkelte av personalet visste at han av og til tok seg en fest.

Les også: Spesiell sak for politiet

Oppførte seg annerledes

Pål Mathisen (61) var kamerat av Larsen og møtte ham tilfeldig på Skomakær’n pøbb om kvelden den 10. november i fjor. Larsen hadde da vært på stedet i tre til fire timer og på den tiden drukket omtrent like mange halvlitere med øl.

- Knut var småamper og ville hjem da jeg møtte ham. Han hadde annen oppførsel enn han pleide. Jeg ba ham vente, men Knut gikk ut. Kort etter kom en jente inn og sa at det lå en mann utenfor, forteller Mathisen.

Larsen hadde falt utenfor serveringsstedet og ambulanse ble tilkalt.

På legevakta ble Larsen undersøkt av en turnuslege. Det konkluderes med kul og skrubbsår i bakhodet, samt beruselse.

Legen skriver: «Ingen nevrologiske utfall. Ingen videre behandling.»

- Jeg kjenner Knut. Det er ikke noe farlig

Mathisen ble tilkalt for å hjelpe med å få kameraten hjem i taxi til Haraldsgate.

- Jeg spurte om det var fornuftig å sende ham hjem. Legen mente det. Hun som satt i luka sa; Jeg kjenner Knut. Det er ikke noe farlig, hevder Mathisen.

I ettertid har Mathisen tenkt om hjerneblødningen startet før fallet, i og med at Larsen oppførte seg annerledes enn vanlig.

15. november ble Larsen funnet død. Foreløpig obduksjonsrapport viser at han døde av hjerneblødning og hadde et 17 centimeter langt brudd i skallen, Dødsfallet skyldtes stump vold mot bakhodet, for eksempel fall mot gate.

Les flere lokale nyheter på Østlandsposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Knut Larsen

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag