Gå til sidens hovedinnhold

Knut Arild Hareide ble pepet ut på Oslo Symposium

Tilhørerne likte ikke KrF-toppens angrep på Donald Trump.

- Kommer nå fra Oslo Symposium. Og ja - jeg ble buet på. Men jeg tåler godt å bli buet på hos Oslo Symposium. Men de må også tåle at jeg sier sannheten om Trump, skriver Knut Arild Hareide om hendelsen på Facebook.

Se og hør Hareide bli pepet ut i videoen over.

Oslo Symposium er en kristenkonservativ konferanse som har blitt holdt hvert valgår siden 2011. Arrangører er organisasjonen Kristenfolket, avisen Norge i IDAG og Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (IKAJ).

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide var selvsagt taler under årets symposium, der også Siv Jensen, Kristin Clemet og Jan Hanvold står på talelista.

Under talen gikk Hareide til angrep på Donald Trump.

Les også

Hareide trekker seg som parlamentarisk leder i KrF - Støre gir ros

- Lenge var det mange som mente at Trumps politiske utsagn var valgkampretorikk, og at systemet rundt ham ville holde ham på plass, at han var for uvitende til å få noe gjennom.

- Nå ser vi at han mener alvor, og vi må stå opp mot denne populismen, talte Hareide til forsamlingen.

Motbøren lot ikke vente på seg. Det startet med et enkelt «nei, nei» og utviklet seg fort til en pipekonsert som gjorde at Hareide måtte bryskt si «stillhet!» til forsamlingen før han kunne fortsette.

Til høylytt piping og buing fortsatte Hareide å mane forsamlingen til å ta avstand fra Trump «som jevnt og trutt lyver» og som «latterliggjør funksjonshemmede og snakker nedlatende om kvinner».

- Vi må ta avstand fra de som bygger murer fremfor å bygge bruer, sa Hareide.

Etter talen og pipekonserten, sa Hareide til Vårt Land:

– Jeg deler dette miljøets engasjement for kristendommens plass i samfunnet, for kristne verdier. Men jeg mener det er nødvendig å ta et oppgjør med det jeg opplever at bryter mange av de verdiene. Ut fra reaksjonene jeg fikk fra salen, så var nok det et riktig valg.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken