Gå til sidens hovedinnhold

Knut Arild Hareide er tilbake på norsk jord

Det spekuleres i om KrF-politikeren er aktuell i den nye regjeringen.

- Ingen beslutning er tatt, men jeg kommer hjem på grunn av den politiske situasjonen, sier Hareide (47), ifølge NRK.

Krf-politikeren var på en reise i regi av Stortingets utenrikskomité i Indonesia, men valgte å avbryte denne etter regjeringsbråket og Frp sin beslutning om å trekke seg ut av regjeringen.

Les også: Knut Arild Hareide og Abid Raja avbryter komitéreise i Indonesia - kobles til ny regjering

- Jeg har ikke snakket med statsministeren. Det kan jeg bekrefte, men jeg skal ha flere samtaler i løpet av dagen. Det er ikke noe som er landet, sa Hareide videre til reporterne som sto på Gardermoen.

Vil ikke kommentere

På direkte spørsmål om han har lyst til å bli statsråd var Hareide lite snakkesalig. Han svarte at han ikke ønsker å kommentere noe før det er tatt noen beslutninger, ifølge VG.

Les også

Kutt ned på antallet statsråder og spar landet for millioner i byråkrati og rot

En som ikke vil bli overrasket om Hareide blir spurt om en statsrådpost er Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.

- Det er en god idé. Han er kanskje den klart best likte KrF-politikeren og en politiker som også er likt og respektert langt utover KrFs kretser, sa Selbekk til Nettavisen, samme dag som Frp gikk ut av regjeringen.

Splittet KrF

Det er ett år siden KrF ble innlemmet i regjeringen, etter en knalltøff maktkamp mellom «rød» og «blå» side høsten 2018 - som endte med at Knut Arild Hareide trakk seg som partileder.

Siden har partiet kavet under sperregrensen og til dels opplevd splittelse.

Les også: - Regjeringen er dønn upopulær

Raja er tilbake

Også Abid Raja var på reise med utenriks- og forsvarskomiteen. VG skrev onsdag at også han hadde avbrutt reisen og var tilbake i Norge. I likhet med Hareide har flere pekt på Raja som en aktuell kandidat for en statsrådspost.

Ifølge TV 2 har både Høyres parlamentariske leder Trond Helleland og KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan avbrutt sine reiser i utlandet.

Statsminister Erna Solberg (H) har sagt at målet er å få på plass nye statsråder senest innen slutten av måneden, men at det gjerne kan skje raskere.

Kommentarer til denne saken