Gå til sidens hovedinnhold

Knut Arild Hareide hyller redningsmannskapet etter Sky-dramaet

- Det siste døgnet har vi opplevd virkelig imponerende innsats fra mange! Tusen takk!

Lørdag formiddag oppsto det full dramatikk da cruiseskipet Viking Sky sendte ut en mayday-melding om motorstans i Møre og Romsdal.

1 373 personer var ombord, og i løpet av den førstkommende kvelden og natta ble 470 av passasjerene evakuert. Nå tar den tidligere partilederen for Krf, Knut Arild Hareide til Facebook for å takke redningsmannskapet.

- Siste døgnet har vi fulgt en utrolig krevende redningsoperasjon. Dette kunne blitt virkelig ille. Da er det på sin plass å rette en stor takk til alle som gjort og gjør en fantastisk innsats i redningsarbeidet ved Hustadvika, skriver han.

Videre fortsetter han med å påpeke at Norge har redningsmannskaper i verdensklasse som evner å trå til når det virkelig gjelder.

- Frivilligheten er en uvurderlig støtte - blant annet fra Redningsselskapet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Vi kan bare slå det fast: Siste døgnet har vi opplevd virkelig imponerende innsats fra mange! Tusen takk!

Også partilederen for Rødt, Bjørnar Moxnes, tar initiativ til å hylle redningsmannskapet på Facebook.

- Innsatsen fra redningsmannskapene, nødetater og helsearbeidere er virkelig fantastisk! Sånn ser det ut når fellesskapet stiller opp, skriver han på det sosiale mediet.

Videre benytter han også anledningen til å sende et stikk mot skipsrederen av selskapet, Torstein Hagen, som han mener tjener seg rik på cruiseturismen, men har bosatt seg i Sveits for å slippe unna å betale skattepenger.

I det rosende innlegget referer han også til nestlederen for Rødt, Marie Sneve Martinussen, som også har lagt ut et langt innlegg.

- Rystende å høre om skipsdrama utenfor Mørekysten. Godt at slepet går bra, og alle snart kommer trygt i land. Jeg kan ikke unngå å tenke på hvordan fellesskapet finnes nettopp for å stille opp når folk er i nød, skriver hun.

Deretter kommer også hun med et stikk til Torstein Hagen, før hun oppsummerer det hele slik:

- Dagens medalje går til felleskapet og hardtarbeidende folk i redningstjenesten.

Skipet la til slutt trygt til kai i Molde 16:30 søndag ettermiddag.

Flere passasjerer fra cruiseskipet har også benyttet anledningen til å hylle den norske redningsaksjonen i etterkant.

- Jeg trodde USA var det beste landet i verden, men det er Norge, sier Sophia Economos fra Fort Lauderdale i USA.

Les også

Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag

Les også

Roser Norge for innsatsen etter redningsaksjonen

Les også

Passasjer: - Fikk Titanic-følelse

Kommentarer til denne saken