Gå til sidens hovedinnhold

Knut Arild Hareide: Lær norsk eller mist kontantstøtten

Kristelig folkeparti (KrF) markerer seg før landsmøtet til helgen.

- Vi stiller krav om at hvis du har bodd kortere tid enn tre år i Norge og ikke har gjennomført introduksjonsprogram og mottar kontantstøtte, må du ta språkopplæring, sier KrF-leder Knut Arild Hareide på Facebook-siden til Hordaland KrF.

Overfor Dagbladet utdyper Hareide at KrF ønsker å lage verdens beste familiepolitikk og derfor vil gjøre kontantstøtteordningen mer fleksibel.

Se videointervju med Hareide her:

- KrF sier til mødrene: Bare behold kontantstøtten, men dere må lære språk. Og mens dere tar språkopplæring, får dere gratis kjernetid i barnehagen. Men hvis de ikke er villige til det, får de heller ingen kontantstøtte, sier Hareide til avisen.Les også: - Norge bør ta imot 10.000 asylsøkere

Hareide innrømmer at det har vært skepsis mot den integreringshemmende kontantstøtten, spesielt hos potensielle kvinnelige KrF-velgere.

- Men forskjellen på oss og Ap, SV, Venstre og Frp er at vi ikke vil fjerne kontantstøtten, men stille krav for å få den. Jens Stoltenberg sa en gang at vi ikke kan belønne de som velger feil. For oss i KrF er det avgjørende at folk får mulighet til å velge selv.

Kommentarer til denne saken