Gå til sidens hovedinnhold

Knut Nesbø er død

- Vi har mistet en helt enestående kollega, og er i dyp sorg.

(SIDE2): NRK-profil Knut Nesbø (51) er død. Dette bekrefter sportssjef Rune Haug i NRK.

– Norge har mistet en av sine dyktigste og mest kunnskapsrike fotballjournalister. I NRKs sportsredaksjon har vi mistet en helt enestående kollega. Vi er i dyp sorg. Vår dypeste medfølelse går til hans aller nærmeste, sier sportssjef Rune Haug, til NRK.

Knut Nesbø var i flere år programleder i NRK Sporten. Han har selv bakgrunn som fotballspiller for Molde, Lyn og Stabæk. Nesbø var også gitarist i bandet Di Derre, sammen med sin lillebror, forfatter Jo Nesbø. Sammen solgte de hundretusener av plater å 90-tallet og de har jevnlig holdt konserter siden.

Nesbø kom til NRK fra Aftenposten i 1996 og har arbeidet der som journalist, vaktsjef og programleder med hovedfokus på fotball. I kanalen bygde han opp fotballmagasinet «Bakrommet» på NRK2. Nesbø har også en fortid som fotballspiller for klubber som Molde, Stabæk og Lyn.

- Det jeg kan si er at det er en utrolig flott fyr som har forlatt oss, sier Jo Nesbø til NRK, på vegne av familien.

Det var fredag ettermiddag at Nesbø døde, på Louvisenberg sykehus, etter å ha vært alvorlig syk det siste året.

Hylles på Twitter
Bortgangen til en av Norges mest profilerte sportsjournalister ble tatt imot med stor sorg fredag kveld. På nettsamfunnet Twitter var reaksjonene mange.

«Forferdelig trist å ha mottatt nyheten om Knut Nesbø sin altfor tidlige bortgang. En respektert sportsjournalist som vil bli dypt savnet», skriver Jan Erik Aalbu.

«Sjokkerende og fryktelig trist melding om Knut Nesbøs altfor tidlige bortgang. Brutalt!», tvitrer TV 2s Davy Wathne.

«Min gode venn Knut Nesbø døde i dag. Det var alltid spennende og morsomt å være sammen med Knut. Du var en herlig fyr, som aldri blir glemt», mimrer Jan Aage Fjørtoft.

«En god dag ble plutselig grå. Hvil i fred Knut Nesbø», skriver skiløperen Øystein Pettersen på nettstedet.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken