*Nettavisen* Nyheter.

Knytter dobbeltdrap til norske narkomillioner

Foto: FREDRIK PERSSON (SCANPIX)

Ventet på pengekurer fra Oslo, ble funnet i bagasjerommet på brennende bil.

Norsk politi er koblet inn i dobbeltdrapssaken i Sverige forrige uke, der en 42 år gammel mann og hans nevø (25) ble funnet i bagasjerommet på en brennende bil.

- Millioner i kofferten
- Det er riktig at de antatte drapsofrene hadde en viss tilhørighet til Norge. Derfor har oslopolitiet fått en bistandsanmodning fra Sverige, bekrefter Einar Aas, sjef ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, overfor Dagbladet. Han vil ikke gå i detalj om hva de har bistått med så langt.

Samme dag som de to ble funnet drept, skal en kurer ha dradd fra Oslo med en koffert inneholdende tre millioner etter en narkotikahandel, for å møte 42-åringen.

42-åringen, som har bakgrunn fra Nord-Irak, har tidligere bodd i Norge, der han drev forretningsvirksomhet. Han skal ifølge Dagbladet ha vært involvert i flere konflikter med kriminelle de siste månedene, blant annet med russere basert i St.Petersburg.

25-åringen skal ikke tidligere ha vært straffet. Bilen de to ble funnet i, er registrert på nevøens far, og skal ha blitt lånt tre dager før drapene.

Eksepsjonelt
Så langt er ingen pågrepet for drapene i Halmstad i Sverige forrige uke. De to ble funnet i en utbrent bil på E6.

Bilen brant kraftig og var helt overtent da politiet og redningstjenesten kom til stedet sent onsdag kveld forrige uke. Politiet ble varslet like før klokka 23.

Det var i forbindelse med slukningsarbeidet at man først fant én død person. Senere oppdaget man at det lå ytterligere en død person i bagasjerommet. Identiteten til de to er ennå ikke offisielt bekreftet, men familien til de to har via medier bekreftet at de er 42- og 25-åringen som er døde.

Les: Fant to lik i bagasjerommet

- Dette er en eksepsjonell forbrytelse, sa Andreas Bengtsson i politiet i Halland til Expressen da likene ble funnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.