Gå til sidens hovedinnhold

Knytter to menn til likfunn

Levninger funnet i Nedre Eiker var en mann mellom 20 og 40 år.

Det er ikke Belur Sardar som ble funnet ved Hagatjern lørdag. Det kommer fram i en pressemelding fra politiet.

Levningene som lørdag ble funnet ved badeplassen Hagatjern i Nedre Eiker i Buskerud, tilhører en mann som er 40 år eller yngre.

En foreløpig rapport fra Rettsmedisinsk institutt viser at mannen var mellom 170 og 180 cm høy. Han kan ha ligget nedgravd i terrenget i inntil 10 år.

Det er for tidlig å si noe om hva han kan ha blitt utsatt for.

- Politiet vil fortsatt søke for å finne identiteten til personen. Vi er avhengig av den for å komme noe nærmere et svar på hva han kan ha vært utsatt for, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, mandag ettermiddag.

I Søndre Buskerud politidistrikt er det tre personer som er innenfor denne aldersgruppen som er savnet. Dette gjelder en mann som forsvant i 1994, en i 1995 og en i 2007. Én av disse er ikke aktuell i forhold til stedet han skal ha forsvunnet fra, opplyser politiet.

Kriminell handling

- Dette funnet innebærer at vi må gjøre undersøkelser både i Norge og mot utlandet etter personer som er savnet, sier Sorte.

Politiet poengterer at når en person er gravd ned, innebærer det at det mest sannsynlig ligger en kriminell handling bak.

Det er opprettet en tipstelefon - 90 21 20 13 - etter likfunnet. Politiet ber publikum om tips om hvem den døde mannen kan være.

Som nevnt tidligere har liket vært nedgravd en god stund. Akkurat nå er det ikke mulig å si når dette skal ha skjedd, men politiet vil forhåpentligvis få nærmere svar på dette etter undersøkelser og etterforskning.

Delvis gravd opp

Det var lørdag ettermiddag at en turgåer varslet politiet etter funn av levninger etter et menneske. Tekniske undersøkelser fra Kripos og Søndre Buskerud politidistrikt ble gjennomført på søndag, og levningene ble sendt Rettsmedisinsk institutt for undersøkelser.

- Det eneste vi kan slå fast er at dette har skjedd for en god stund siden, sier Sorte.

Utover dette er det lite informasjon om funnet ved Hagatjern politiet kan gi i øyeblikket. Ved hjelp av DNA og tannstatus starter politiet nå arbeidet med å identifisere mannen. Først etter at dette er gjort vil politiet starte arbeidet med hva som er skjedd med personen.

Ifølge Drammens Tidende skal de nedgravde benrestene ha vært delvis gravd opp, mest sannsynlig av dyr. En del av beinrestene var heller ikke hele. Hva som er årsaken til dette vil man forhåpentligvis få svar på når levningene er ferdig undersøkt ved rettsmedisinsk institutt.