RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kobberprisen stiger

Sist oppdatert:
Faren for streik sender kobberprisen opp 1,4 prosent på metallbørsen i London. Den gode økonomiske veksten i Japan og økende kinesisk etterspørsel kan bli rammet
Kopperprisen stiger på spekulasjoner om at en streik truer Codelco. Det statlige chilenske selskapet, Codelco, er den største produsenten av kobber i verden. Arbeiderne ved kobberfabrikken krever at myndighetene i Chile vil innlede diskusjoner om lønnsforhandlinger, hvis ikke er de villige til å gå ut i streik fra og med idag.

Codelco har rundt en femtedel av verdens kobberreserver og en streik vil ramme tilgangen på metallet. Lagerbeholdingen av kobber som er overvåket av råvarebørsene i London, Shanghai og New York, viser at beholdingen av metallet kun dekker fire dager av det globale forbruket.

Kobber med levering om tre måneder steg 63,50 dollar til 4.518 dollar per tonn. Det tilsvarer en oppgang på 1,4 prosent.

Kobber futurene som er notert på Shanghais metallbørs har steget 44 prosent så langt i år. I går ble kobber futurene omsatt for 5.235 dollar per tonn.

Gullprisen stiger

Gullprisen fortsetter å stige og ble handlet over motstanden på 510 dollar per unce. Det er, ifølge en analytiker fra JP Morgan, ventet at gullprisen vil nå nye høyder i løpet av januar 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere