*Nettavisen* Nyheter.

København: Bombefrykt ved hotell

København (NTB-Ritzau): Gjester på et luksushotell i København ble evakuert natt til lørdag på grunn av frykt for at et mistenkelig kjøretøy utenfor inneholdt en bombe.

17.01.15 09:27

Politiet hadde ved 6.30-tiden pågrepet mannen som etterlot seg kjøretøyet, men vedkommende har ikke kommet med noen opplysninger som har fått politiet til å stanse arbeidet med å undersøke om bilen inneholder en bombe.

– Han har ikke kommet med noen trusler. Det er ene og alene hans oppførsel som gjorde oss urolig, sier Michael Andersen ved københavnpolitiet.

En fjernstyrt robot var lørdag morgen i sving foran hotellet på Kalvebod Brygge, og ved 9-tiden opplyser politiet at det danske forsvarets bomberyddere har åpnet bilens bagasjerom. Der ligger det diverse gjenstander som nå undersøkes nærmere, hvilket ifølge politiet vil ta noe tid.

– Hotellet kontaktet oss fordi en person hadde vært inne i hotellet og oppført seg merkelig. Han etterlot seg noe inne og satte kjøretøyet utenfor lobbyen, sa vaktsjef i politiet i København, Kristian Aaskov, til nyhetsbyrået Ritzau tidlig lørdag morgen.

. Flere av Hotel Mariotts gjester ble vekket av politifolk, som sendte dem ned i kjelleren, skriver Ekstra Bladet.

Alle hotellgjestene med rom ut mot Kalvebod Brygge ble evakuert av politiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.